algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Ja t’ho diré torna amb dos concerts

23812

Cris Juanico és l'ànima del grup pop rock que començà la carrera musical el 1991 i tingué una trajectòria de desset anys.

L’any que ve farà deu anys de la dissolució dels Ja t’ho diré, la mítica banda menorquina encapçalada per Cris Juanico. Precisament, el 2013 serà la data fixada pel grup per fer una nova aparició sobre els escenaris amb dos únics concerts: el primer a Girona, a la Mirona de Salt (el 31 de maig), i un altre a la seva illa natal, Menorca, el 19 de juliol. “En principi, només havíem de fer una actuació, però decidir-ne el lloc era ben difícil. On ho fèiem? Allà on ens vàrem formar, a Menorca, o allà on vàrem créixer com a grup, a l’Empordà?”, explicava ahir Juanico. “N’havíem de fer dos a la força”, bromejava.

Fou el mes de febrer passat quan els cinc components del grup de pop rock començaren a reunir-se de nou després d’anys de silenci. “A poc a poc, ens anàrem animant a tocar una altra vegada, encara que fos només per un dia”, afegia ahir el cantant.

Val a dir que després de la dissolució de la formació, l’any 2003, Juanico, Xarli Pons, Titi Saurina, Sene Fontestad i Fly Moll iniciaren camins diferents: alguns amb la música professional com a principal quimera i d’altres més en un segon pla. Així doncs, aquelles trobades a principi d’any s’anaren consolidant també com un projecte “que ara haurem de treballar”.  El retorn als escenaris de la formació ha estat fins i tot un reclam a través de les xarxes socials, que demanaven un nou concert. Tanmateix, Juanico aclareix que aquestes actuacions s’organitzen  “també perquè a nosaltres ens fa ganes i estam segurs que serà un retrobament emotiu tant per al públic com per a nosaltres”.

L’elecció de la Mirona (Girona) per al primer concert s’explica perquè va ser a aquesta comarca on la formació es donà a conèixer al gran públic gràcies a una segona etapa ben prolífica que s’allargà deu anys. Però també hi ha Ciutadella, bressol de la formació “que ens esperonà perquè partíssim amb una mà davant i l’altra darrere a cercar nous camins musicals”, afegeix.

Aquest recorregut fructificà en set treballs discogràfics ben diferents des d’aquell primer Es blau es fester (1991) fins a un molt més treballat Història d’un viatge 1986-2003. Havien passat desset anys amb algun alt i baix i s’acomiadaren amb cinc concerts. Ara tornen a reemprendre la marxa, encara que només sigui momentània.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.