nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Antònia Font, Manel i Obrint Pas, entre els més destacats dels premis Enderrock

La votació popular ha rebut més de 22.000 vots i ha situat Amelie com a millor grup revelació i millor web

28474
El Manel són un dels guardonats en els premis Enderrock. | ULTIMA HORA

Els grups Manel, Obrint Pas, La Pegatina, Anna Roig, Cesk Freixas, Estopa i Amelie són alguns dels guanyadors de la votació popular dels premis Enderrock, sumant-se al veredicte de la crítica, que ha situat a Manel, Antònia Font, Joan Colomo, Carles Dènia i La Iaia entre els més destacats, segons ha confirmat l'entitat aquest dimarts en roda de premsa.

La votació popular d'aquest any ha rebut més de 22.000 vots i ha situat Amelie com a millor grup revelació i millor web, Estopa com a millor grup a altres llengües, i ha considerat millor videoclip el treball 'Aniversari' de Manel i la millor lletra de cançó la de 'Jenifer' d'Els Catarres.

En la categoria de pop-rock, el públic i la crítica han coincidit considerant com a millor disc de l'any el treball '10 milles per veure una bona armadura' de Manel, que també s'emporta el premi a la millor cançó per 'Benvolgut'.

El reconeixement al millor directe ha recaigut en La Pegatina, mentre que el millor artista de pop-rock, segons la votació popular, ha estat Obrint Pas.

Respecte a la cançó d'autor, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien s'ha emportat dos premis: el de millor disc per 'Bigoti vermell' i el de millor directe, i Joan Masdéu ha rebut el guardó per la millor cançó d'autor per 'El carrer dels jocs florals', mentre que Cesk Freixas ha estat considerat el millor artista.

A la secció de folk i noves músiques, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno 'Botifarra' s'han portat tres premis; el de millor disc per 'La Barraca', el de millor cançó per 'Havanera de canyes i fang', i el de millor artista, i Terratombats ha rebut el de millor directe.

Els premis Jazz han reconegut com millors discs exaequo a 'Free Spirits Big Band de David Mengual i 'Evans' de Marcel·lí Bayer, i per primera vegada, Enderrok inclou la secció de música clàssica, atorgant a Bernat Vivancos el guardó de millor disc pel seu treball 'Blanc'.

D'altra banda, Enderrok ha fet lliurament de reconeixements a empreses de la indústria musical, entre elles la discogràfica Bankrobber, el festival Acústica, pel seu model únic, epicentre singular i arriscat per als artistes joves, al Club de la cançó, al Black Music Festival, a les promotores Produccions animades i Doctor Music i al festival de música folk Tradicionàrius.

El director de L'Acústica de Figueres (Girona), Xavi Pascual, ha volgut solidaritzar-se amb els festivals que estan caient i ha demanat a les administracions i productores que no els deixin de costat, mentre que el director de Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, ha demanat "una mica més de definició per part de les institucions, que a algunes vegades estan i altres desapareixen".

La gala de lliurament dels premis, conduït per Pere Mas, es farà el pròxim 12 de març a la sala Apolo de Barcelona, on actuaran els grups Obrint Pas, Els Catarres, Txarango i Joan Colomo.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.