algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

L'OCB valora i respecta la vaga de fam dels jubilats en defensa del català

L'entitat exigeix al president Bauzá que 'aturi la seva política de bel·ligerància' contra la llengua pròpia de les Balears

L'Obra Cultural Balear (OCB) valora i respecta la decisió presa per un grup de membres de l'associació Jubilats per Mallorca de començar una vaga de fam en defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants.

En un comunicat, l'OCB afirma que aquests drets es troben "greument amenaçats" per la política del Govern balear presidit per José Ramón Bauzá.

Aquesta protesta, assegura aquesta organització, és una mostra més de l'oposició social a la reforma de la Llei de Funció Pública que pretén dur a terme l'Executiu autonòmic, que "buida de contingut" la Llei de Normalització Lingüística i "viola" el dret dels mallorquins a usar la seva llengua en les seves relacions amb l'administració pública.

L'OCB torna a exigir al president autonòmic que "aturi la seva política de bel·ligerància" contra la llengua pròpia de les Balears, que fins ara només ha aportat malestar i crispació.

L'entitat considera que Bauzá encara està a temps de rectificar i tornar al consens en matèria lingüística, com li han demanat reiteradament ajuntaments de diferent color polític, els sindicats, els juristes, sectors de l'Església catòlica, l'oposició, membres destacats del seu propi partit i més de 12.000 ciutadans que han presentat al·legacions contra la reforma.

L'OCB lamenta també els últims retocs introduïts en l'avantprojecte de llei que eliminen l'obligació que tenen els policies locals d'entendre els ciutadans que s'expressin en català.

A més, l'OCB denuncia "l'intent de l'actual Govern d'aniquilar els signes d'identitat del poble mallorquí".

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per navegant, fa mes de 12 anys

Un discurs impecable:

http://www.youtube.com/watch?v=hcSN5lnMqEU&feature=youtu.be

Valoració:3menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 12 anys

Agermanat té raó. I la coordinació no es pot fer des de CAP partit polític ni des de CAP sindicat. Els primers han demostrat sobradament que tenen com a prioritat el propi partit i els segosn estan més que desprestigiats socialment i amb raó.
La coordinació s'ha d'exercir des d'una organització cívica, equidistant dels partits i amb vocació de transversalitat social.
La llengua i la cultura és de tothom i això ha de comptar a l'estratègia de la seva defensa.

Valoració:0menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

A Agermanat: d'acord amb tu, però no deixem de valorar gestos compromesos com aquest. És clar que seria millor coordinar moltes iniciatives i promoure accions que tenguin un ampli seguiment. Com més va, més cremada i atacada se sent la gent del carrer, i més disposada està a sortir a defensar allò que creia que no hauria de tornar a reivindicar.

Valoració:2menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

A Llumbreres:per què no respectes el dret d'aquestes persones i presuposes que no són prou madures i intel·ligents per saber el que fan?

Valoració:4menosmas
Per Agermanat, fa mes de 12 anys

Massa iniciatives disperses, minoritzades i ineficients. Cal una millor coordinació. No podem fer foc d'encenall buit de contingut i sense possibilitats de fer el paper de crida col·lectiva i mobilització general.
Elogiable que tothom que té una idea l'amolli. Patètic que tothom que té una idea la dugui a la pràctica sense un suport mínim.

Valoració:10menosmas
Per Ahimsa, fa mes de 12 anys

Els responsables seran les persones concretes que duen a terme la política de persecució lingüística de la llengua catalana i tots els que hi col·laboren d'una manera o altra. La vaga de fam va dirigida a la consciència dels perseguidors de la nostra llengua i, només pel fet d'anunciar-la, ja ha començat a fer efecte; per exemple, basta veure el comentari del pobre "llumbreres" que comença a tenir remordiments i vol apaivagar la seva consciència atribuint la responsabilitat d'allò que pugui passar a la institució que més ha fet pel català a les Illes Balears.

Valoració:41menosmas
Per llumbreres, fa mes de 12 anys

Jo suposo que les valentes llumbreres de l'OCB també se faran responsables del que els hi pugui succeïr a aquests pobres homenets.

Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente