algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Carnaval clàssic

Bona part de Mallorca celebrà ahir la tradicional Rua amb poques disfresses satíriques i moltes de tradicionals. Palma, en canvi, visqué ahir una intensa rueta

Les disfresses clàssiques s'imposen per golejada. Absència gairebé absoluta de sàtira o crítica social ahir en les principals desfilades de Carnaval. La majoria de pobles de Mallorca celebraren la tradicional Rua, en què predominaren les fresses de pallassos, princeses, flors, animals, indis i personatges televisius o cinematogràfics. Més o menys, les mateixes que també es deixaren veure pel centre de Palma, que a partir de les cinc del capvespre donà el sus a la Rueta.

Es diferencien clarament dues castes de vestits: els tradicionals, comprats a la botiga, i aquells de collita pròpia. És a dir, fets a mà i amb un bon raig d'imaginació. Tots valen la pena, encara que l'autofabricació de la fressa sol resultar més cridanera, com és el cas d'una comparsa de capses de Barbie que ahir es passejava vistosa pel passeig del Born palmesà. Tampoc no quedaren enrere els peixos fumadors que desfilaren per Cala Rajada ni la colla de girasols amb cossiol inclòs que es mostraren a la Rua de la Platja de Palma. A Inca, en canvi, les fresses quedaren a les fosques. Una pana elèctrica deixà a cegues els principals carrers de la ciutat en el decurs de la desfilada. Tot i això, la festa continuà.

A Palma, més de deu mil persones, segons fonts de l'Ajuntament, participaren en una gèlida Rueta. No plogué, però el temps no hi acompanyava gaire, de manera que les vestimentes d'óssos polars, cans o pollastres, ben tapats, eren les que més triomfaven. Avui a partir de les 17 h a la Rambla es farà la Rua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.