algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

El Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional recau en Bill Drayton

És el fundador d'Ashoka, organització que es dedica des de 1984 a recolzar emprenedors socials de tot el món

L'inventor del concepte d''emprenedor social' ha rebut el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2011. Bill Drayton és fundador i president d'Ashoka, organització que es dedica des de 1984 a recolzar emprenedors socials de tot el món. Gràcies a Ashoka, que rep el nom d'un emperador indi del segle III a.C., Drayton ha proporcionat finançament i suport a més de 3.000 líders de més de seixanta països que han sabut combinar en els seus projectes una visió empresarial amb la promoció social.

El guanyador del Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2011 és Bill Drayton, fundador i president d'Ashoka, una plataforma global de ciutadans que han canviat la forma de resoldre els problemes de la societat. D'ell, el jurat ha destacat que ha sabut aplicar criteris de sostenibilitat econòmica per promoure el canvi social, la qual cosa suposa combinar mètodes pragmàtics i orientats a resultats propis d'un empresari amb els objectius d'un reformador social. A més, el jurat ha reconegut entre els mèrits de Bill Drayton que va ser ell qui va encunyar el terme d'emprenedor social.

Després de conèixer el guardó, Drayton s'ha mostrat "profundament commogut" amb la decisió del jurat. Segons ha explicat, aquest premi suposa un reconeixement als "extraordinaris emprenedors socials a Espanya i a tot el món", molts d'ells "amics i col·legues". Drayton ha explicat que "Espanya està obrint una nova oportunitat meravellosa", i ha fet un resum de la seva visió de com cal ajudar: com més ràpid canvia el món "més importants és anar més enllà de donar peixos o ajudar la gent a aprendre a pescar". "Hem de canviar constantment la indústria pesquera", ha explicat.

Segons la seva opinió, "el món necessita emprenedors socials, les vides del qual, i per tant els seus treballs, són per al bé de tots. A més, Bill Drayton ha explicat que aquest reconeixement ajudarà Ashoka a impusar "aquesta nova força essencial al món". La Fundación Ashoka va començar a treballar a Espanya l'any 2005, on té en marxa 25 projectes que han suposat una alternativa sostenible per al tercer sector. El jurat ha valorat molt especialment la novetat que suposa aplicar criteris de sostenibilitat econòmica a projectes per promoure el canvi social dissenyat per joves emprenedors creatius.

La resta de premis

El premi Príncep d'Astúries dels esports es donarà a conèixer dia 2 de setembre i el de la Concòrdia, el darrer de tots, es farà públic el 7 de setembre. El lliurament, presidit per Felip de Borbó, serà a la tardor al Teatre Campoamor d'Oviedo.

La resta de premiats coneguts fins ara són Riccardo Muti (Arts), Howard Gardner (Ciències Socials), The Royal Society (Comunicació i Humanitats), Joseph Altman, Arturo Alvarez-Buylla i Giacomo Rizzolatti (Investigació Científica i Tècnica) i Leonard Cohen (Lletres).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.