tormenta
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Torcebraç per l'Escola Elemental de Música

L'Associació de Pares i Mares del centre palmesà i Cort mantindran una reunió avui per intentar un acord i evitar el tancament de l'escola musical

123828
Pedro García i Pilar Domínguez, reprentants de l'AMIPA

L'Associació de Pares i Mares dels alumnes del Conservatori Municipal Elemental de Música de Palma no es retran contra la decisió de Cort de tancar part del centre. Avui mantindran la segona reunió amb la regidora d'Educació de Cort, Maribel González, per tal d'intentar arribar a un acord i evitar "el tancament particial o total" del centre.

El 5 de maig, l'Associació de Pares i Mares conegué "de manera no oficial" -asseguren- que Cort tenia intenció de tancar el conservatori elemental "al·ludint raons pressupostàries" i que el centre havia rebut l'ordre de no realitzar cap matriculació. Immediatament, la majoria dels pares i mares dels 143 alumnes del centre es mobilitzaren en protesta pel tancament i, al cap d'una setmana, això es traduí en el fet que "Cort autoritzava a l'escola la matriculació per als infants de 2n, 3r, i 4t, però suprimia el primer curs", explicà ahir la protaveu de l'AMIPA, Pilar Domínguez.

Per a aquests pares, aquest canvi de decisió de Cort és "insuficient", ja que consideren que aquesta mesura de tancament "parcial" va abocada "al tancament de l'escola, sinó immediat, sí a curt o llarg termini", afegí el president de l'associació, Pedro García.

A partir d'aquell moment, el torcebraç entre Ajuntament i pares no s'ha aturat i, després d'una reunió amb la regidora, el passat dimecres, avui es tornaran a reunir al centre Flassaders. El motiu al·legat per Cort per a aquest tancament és la manca de pressupost, cosa que no convenç el col·lectiu de pares i mares, que ho considera una "manca de voluntat política". "En demanar quin seria l'estalvi si no hi havia alumnes a primer curs, la regidora ens digué que no tenia la dada concreta, encara que aproximà la xifra a uns 100.000 euros. Segons els nostres càlculs, no supera els 80.000 euros anuals", explicaren ahir davant els mitjans. "Per aquesta quantitat, s'ha de tancar el centre? És difícil d'entendre", afegí García, mentre reiterava que aquesta "és una quantitat ridícula repecte del pressupost total de Cort".

Enmig d'aquest bloqueig quant a les noves matriculacions, que, segons els pares, afectarien uns 30 alumnes nous, l'AMIPA reclama que es "retorni a la voluntat política" que imperà el 21 de gener, quan el ple de Cort aprovà per unanimitat "el compromís de continuïtat i estabilitat del centre". Avui, aquesta voluntat ha quedat trencada i el col·lectiu de pares ha llançat una manifest en contra del tancament que ja ha rebut el suport de més de 500 ciutadans -asseguren. Avui tornaran a escoltar els raonaments de Cort i, tant si arriben a una entesa com si no, han organitzat, per demà dissabte a les 13 hores, un concert- protesta davant Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.