muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Els premis Octubre es tenyeixen de negre

Un congrés mundial sobre dones i nacions, i un altre de joves i mitjans de comunicació en complementen l'oferta

Enguany el negre és un dels principals colors de moda a la literatura. Tant és així que el tradicional encontre d'escriptors dels premis Octubre, que enguany arriben a la 39a edició, es dedicaran a analitzar la importància de la novel·la negra com a gènere social. La nova convocatòria d'aquesta trobada, que converteix durant una setmana València en la capital cultural dels Països Catalans, arrencarà dimarts i acabarà dissabte amb la proclamació dels guanyadors en les categories de teatre, poesia, assaig i novel·la.

En aquesta ocasió, la cita d'escriptors ha estat coordinada per Emili Payà i Marià Sànchez Soler, i per les sales de l'edifici Octubre desfilaran escriptors i estudiosos del gènere, com Philip Kerr i Georges Tyras. Joan Manuel Oleaque, Ferran Torrent, Francisco González Ledesma, Antonio Lozano i Jaume Benavente també dissertaran sobre aquest tipus de literatura, que actualment és la que disposa d'un major nombre de lectors arreu del món i que viu una altra de les seves clàssiques revifades gràcies a l'èxit sorprenent de la trilogia del novel·lista Stieg Larsson. L'objectiu del congrés és analitzar fins a quin punt aquesta novel·lística s'ha convertit en la gran descriptora de les societats del nostre temps.

Els Octubre, però, també inclouran dos congressos més. El primer és el que es dedica a les dones i les nacions i pretén analitzar les relacions entre feminisme i nacionalisme, mentre que el segon és el congrés de mitjans de comunicació que enguany se centrarà en les relacions entre els joves i els mitjans i sobretot en la manera com consumeixen la informació.

Activitats paral·leles

Tanmateix, aquests dies València és un centre cultural de primer ordre, com demostren les presentacions de llibres, converses sobre ciències i el concert de Bertomeu, que tancarà les activitats paral·leles durant uns dies en què estudiants d'arreu dels països catalans debatran a València sobre literatura negra i el paper de la literatura com a novel·la social, periodisme, feminisme i nacionalisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.