algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Del cel·luloide a la trompeta

La reforma del cinema Odeón, a partir d'ara local de la Banda Municipal, ja està pràcticament enllestida. Ha costat devers 1.500.000 d'euros i serà un nou revulsiu per al barri de Son Cladera

Fou un cinema de barriada fins que tancà les portes i esdevingué el que literalment s'anomena un pou de merda i una desesperació per als seus veïns. Feia anys, des de l'època del batle Fageda, que era propietat de l'Ajuntament de Palma, però fins a l'any passat els autèntics benefactors de l'espai gairebé només eren les rates i alguns cel·luloides abandonats en el moment de la permuta.

El cinema Odeón, al barri de Son Cladera, ha canviat completament l'aspecte d'ençà que, fa gairebé dos anys, l'equip de Nanda Ramon, regidora de Cultura a Cort, decidí aplicar-hi les subvencions del pla E i convertir-lo en el nou local de la Banda Municipal de Palma. "Necessitàvem trobar un espai per a la banda, ja que fins ara han assajat a les dependències de la Policia Local, al carrer de Sant Ferran, i no era el millor dels llocs. Ara, amb aquest espai crec que podem allotjar dignament la banda".

Així, fent feina colze a colze amb la formació musical, s'ha creat un espai amb una acústica molt cuidada i adaptada a les necessitats dels seus instruments, sobretot de vent i percussió. "S'han hagut de crear parets capaces d'absorbir tot el so. Pensa que a una banda gairebé tot és metall i en aquest cas la sonorització és molt important", digué la regidora.

A l'espai del cine Odeón s'ha creat així una gran sala capaç d'acollir els assajos de la cinquantena de membres de la banda ("funcionaris que assagen diàriament", aclarí Ramon) i diferents cabines insonoritzades per a la preparació individual o en petit grup. També hi ha espais per a l'Administració, una gran sala per a la partituroteca i magatzems per guardar-hi els instruments.

El professional que ha dissenyat el projecte ha estat l'arquitecta municipal Pilar Riera, un fet que, segons Ramon, ha permès també estalviar recursos a l'Administració. Les obres totals, que han estat realitzades per Llabrés Feliu, han tingut un pressupost de devers 1.500.000 euros que, en dues fases, han estat sufragats pel pla E del Govern espanyol.

La reobertura del cine Odeón --ara convertit en espai musical- ha estat també molt ben rebuda per la barriada de Son Cladera i aquest fet ajudarà a reactivar la vida al barri.

Per part seva, el director de la Banda Municipal, Juan Giménez Cerezo, valorà que "en trenta anys no hem tingut mai un local i ara aquest té molt bon aspecte i és realment un espai professional".

El local de la banda ja està completament acabat i ara només hi falten els permisos corresponents de Gesa per poder-ne fer ús. Aquest aspecte, com també passa amb el teatre Mar i Terra, retarda els projectes de Cort. Així i tot, és previst que per Nadal les trompetes ja sonin allà on abans se sentien bandes sonores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Neus, fa mes de 13 anys
Me sembla perfecta que la banda de musica de Palma hagi millorat les seves condicions de feina. Però per què no recuperar el cinema per el barri? no em refereixo a que es tornin a projectar pel·lícules, o si, per què no li han trobat un ús per a la gent que viu allà?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente