algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

El gest i la dansa acaparen la participació balear a Osca

Aquesta setmana s'ha celebrat a la ciutat aragonesa el Festival internacional de teatre i dansa, amb la participació dels mallorquins Versià Àcida i Disset Teatre

L'espectacle de dansa contemporània Subtalk, dirigit per Catalina Carrasco i Mireia Romero, i el muntatge El vol de Calàndria, de la companyia Disset Teatre, arribaren dijous al Festival internacional de teatre i dansa d'Osca (Aragó), especialitzat en les apostes creatives més innovadores i que ha tingut lloc al llarg d'aquesta setmana. A les dues obres que representen les Balears a Osca s'ha d'afegir la de l'eivissenca Ingrid Magrinyà, que ballà dimecres al muntatge Bienvenido a la fiesta de los Vilas i, ahir, a Una jirafa, de les companyies aragoneses Teatro del Temple i Producciones Che y Moche, respectivament.

En format showcase, reduint la durada original de 50 a 20 minuts, Catalina Carrasco, Jean Marc Serrano i Magí Serra oferiren un tast de Subtalk, mereixedor del premi Nous Creadors Teatre Principal 2008, al palau de congressos d'Osca. "És la tercera producció en quatre anys de la companyia Versió Àcida", explicà Carrasco, qui afegí que "té la intenció de fusionar el vídeo amb el ball i la música (de Jaume Manresa) i tracta les relacions personals en una ciutat i la comunicació amb els cossos". Subtalk es veurà el 9 i 10 d'octubre al Festival Vertientes de Santiago de Xile, on Catalina Carrasco oferirà un taller de dansa d'una setmana amb material de l'obra.

En substitució de Petits Elements, sorgida de la companyia mallorquina Au Ments i que cancel·là la participació a Osca a causa d'un còlic nefrític de la creadora Andrea Cruz, Disset Teatre presentà El vol de Calàndria, primera obra del grup i guanyadora del premi al millor projecte d'escenificació de Teatre Visual de l'Institut de Teatre 2008. "És un teatre de titelles sense text que conta una història d'amor molt senzilla entre dos personatges i es dirigeix al públic adult, però és perfectament apte per a nins", comentaren els actors Carme Serna, Juanma Palacios i María Jesús López. L'obra suposa la primera producció de Disset Teatre, que estrenarà dia 10 i 11 d'octubre la seva segona obra, titulada La Bella Dorment, a Vilafranca.

Per altra banda, el delegat de Teatre del Govern, Pep Ramon Cerdà, va presentar als assistents a la fira l'estand institucional de les Balears i les pàgines Webs dansaib.com i teatreib.com, amb informació de les companyies i festivals de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.