algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Son Tous, a revisió

El Consell estudia encara la proposta del Govern per ubicar el centre d'arqueologia al quarter, tot i que reconeix que no pot “assumir” el preu d'adequar aquest espai

114854
Son Tous es converteix en el futur centre d'arqueologia. | Joan Riera

Que Son Tous es converteixi en el futur centre d'arqueologia encara està en fase d'estudi, tot i que els seus responsables mantenen "la idoneïtat de l'indret". L'adequació de l'antic quarter és avui un nou maldecap per al Consell, perquè "no podem assumir la proposta econòmica i adequar l'espai", apuntava ahir el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà. De moment, segons assegurà el conseller insular de Cultura, Joan Font, "hi treballam, perquè creim que Son Tous és el lloc idoni per al centre d'aqueologia".

Per la seva banda, l'arqueòloga Francisca Torres assenyalà ahir que allò important per al sector és que aquest aquest equipament cultural sigui una realitat "com més aviat millor", independentment de l'indret on s'ubiqui. De moment, doncs, tot són estudis i mostres de 'voluntat' per reubicar l'antic centre arqueològic. Cal recordar que el passat 7 de gener el conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, féu una proposta de conveni al Consell de Mallorca en la qual s'estipulava el pagament de la"mateixa quantitat que abonaven per Son Rossinyol", indicaven ahir fonts del Govern, és a dir, un lloguer anual de 60.000 euros. "Aquest acord es pot refer o presentar altres propostes", afegien des del Govern.

Per la seva banda, el Consell de Mallorca té una partida pressupostària per al futur centre d'arqueologia per valor de 60.000 euros. Pel que fa a les instal·lacions, Cerdà destacà també la importància que el dipòsit del Museu de Mallorca estigui situat al mateix lloc i que l'equipament projectat disposaria d'un espai per al treball d'investigació i l'altre per a la neteja i la sigladura. "L'antiga cantina del quarter podria ser l'espai elegit", afegia. D'altra banda, el Consell donà a conèixer ahir un nou volum amb les conclusions de la I Trobada d'arqueòlegs de les Illes Balears. És una publicació que recull dotze comunicacions sobre intervencions arqueològiques, majoritàriament signades pels mateixos professionals i que ahir fou presentada per dues de les seves màximes impulsores: Francisca Torres i Magdalena Salas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.