algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Es Baluard recupera Miró

Dedicarà una sala a originals, dibuixos i obra bibliogràfica de l'artista català, procedents, majoritàriament, de la Col·lecció d'Art Serra

El Museu d'Art Modern i Contemporani d'Es Baluard presentà ahir el pla d'actuació per al 2010. El centre museístic es retroba amb Joan Miró i enguany dedica una sala permanent a les seves obres (pintures, dibuixos, la Sèrie Mallorca, l'abecedari, obra bibliogràfica...), procedents, majoritàriament, de la Col·lecció d'Art Serra. Aquesta sala també inclourà peces d'artistes amics de Miró com Roberto Mata, André Masson i Fernand Léger.

La sala Miró serà un dels sis espais que el Museu destina a la col·lecció permanent. Entre aquests destaca Dona dona, que contindrà peces de Magrit, Picasso, Van Dogen i Picabia. La sala 2 acollirà la mostra Modernisme i postmodernitat, que inclourà treballs de Tito Cittadini, Anglada Camarasa, Anselm Kiefer i Miquel Barceló, entre d'altres. "A més, en aquesta dependència s'exposaran dues obres de Santiago Rusiñol i Joaquim Mir que ara guardàvem al magatzem", apuntà la directora del museu, Cristina Ros. Picasso. Ceràmiques i diàlegs en l'abstracció, amb obres de Palazuelo i Juli Rami, completen les mostres permanents del Baluard per al 2010.

Aquestes conviuran al llarg de l'any amb un total de set exposicions temporals que començaran amb Nus i Risomes, de Juan Ulsé, el 29 de gener, i continuaran amb Els llocs de l'abstracció d'Amèrica Llatina: selecció de la col·lecció Ella Fontanals-Cisneros. L'Aljub serà l'escenari de la instal·lació de Dietrich Klinge d'abril a juny i de Septem, de Pep Llambias, de juliol a octubre. Les imatges i vídeos d'Alberto García-Alix seran també els protagonistes d'una d'aquestes exhibicions temporals.

Entre els plans del centre per a enguany, per al qual disposa d'un pressupost de 4.244.616 euros, està el de potenciar els programes educatius del museu, les accions culturals i "accentuar la comunicació del Baluard creant una nova web, a més d'una xarxa social que afavoreixi la participació i el debat", apuntà Ros. Atesa la davallada pressupostària d'enguany, d'un 12%, la directora del centre assegurà que "aquesta disminució afecta únicament la dotació per a les noves adquisicions del centre". Aquesta xifra, que el 2009 era de 850.000 euros, serà de 425.000 euros aquest 2010. "Volem que el centre continuï desenvolupant les activitats que ha duit a terme fins ara, així que el patronat ha aprovat la decisió de retallar en noves compres", hi afegí.

Entre els objectius recollits en el pla d'actuació, hi destaca l'elaboració de la revisió del Pla museològic i estratègic per als propers cinc anys. Així mateix, s'ha previst iniciar la preparació del concurs per a la direcció del Baluard i l'elaboració d'un estudi de viabilitat per "llogar o comprar" uns magatzems exteriors "per guardar-hi les obres en les condicions adequades".

Les visites

La presentació d'ahir serví, alhora, per fer recompte. Una de les dades remarcades fou la del nombre de visitants. Si el museu rebé 352.937 visites l'any 2008, el 2009 tancà les portes amb 325.239. Aquesta baixada, de 27.698 persones, és a causa "del canvi de conveni amb Mundo Social", va precisar la directora del Baluard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.