algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Nou graduat en ciències de l'infern

A partir d'ara, seguint així la nova llei del foc, els dimonis hauran de cursar una formació reglada per petar a la festa

Els dimonis ja poden respirar tranquils. Aquesta és la idea que ha transmès la presidenta de la Federació de dimonis, diables i bèsties de foc de les Balears, Joana Maria Mairata, abans que el Ministeri transposi la directiva europea sobre les manifestacions amb elements pirotècnics que va trasbalsar fa uns mesos el món dels correfocs.
Ara la pregunta és: quan la llei del foc sigui efectiva, hi haurà algun dimoni a l'Illa que pugui formar part d'un correfoc com Déu mana? Doncs, en principi, no. Ara bé, que no s'estengui el pànic. Sembla que la llei imposarà una formació reglada que aquell que vulgui esdevenir dimoni haurà de cursar. "És una formació que cada colla farem per separat i que el Ministeri està pensant de reglamentar d'alguna manera", indicà Mairata.

Per celebrar el diàleg i l'enteniment, que encara no ha estat plasmat sobre el paper però que ha d'entrar en vigor dia 4 de gener del 2010, entre els nostres grups de dimonis i el Ministeri d'Insústria, les bèsties de foc i la resta de figures infernals tenen una cita amb els amants d'aquestes manifestacions culturals demà a les 19.00 h a la plaça Major de sa Pobla. Les colles, aquesta vegada sense elements pirotècnics, es faran sentir amb una batukada multitudinària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.