algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Un santuari romà al poblat de Son Fornés

A partir del mes de desembre, els visitants del jaciment podran ajudar-se de panells explicatius per tal de saber què és el que estan contemplant, en el que és el primer pas del procés de musealització

Si fins ara els dos enormes talaiots havien caracteritzat el poblat arqueològic de Son Fornés, "a poc a poc aquest indret s'està convertint en un autèntic nucli romà", admeté Albert Forés, l'arqueòleg que n'ha dirigit la darrera restauració.

La campanya d'excavació duita a terme l'estiu passat va treure a llum un edifici de planta de ferradura únic a Son Fornés. "Les ceràmiques i les monedes que s'hi han trobat, les foganyes i la forma de la construcció indiquen que es tracta d'un santuari amb funcions rituals i comercials que s'utilitzà entre el segle II abans de Crist i en el segle I després de Crist", indicà Forés.

De fet, el santuari està ubicat "enmig d'una zona d'antics tallers comercials situats al voltant del talaiot", explicà l'especialista, que afegí "en aquests moments estudiam el nombre d'àmfores que hi hem localitzat per determinar el volum de negoci de Son Fornés en època romana".

Cal destacar que la restauració del santuari romà, realitzada amb urgència perquè un dels murs amenaçava d'esbaldregar-se, ha estat la darrera passa efectuada per l'equip arqueològic de Son Fornés abans de començar el procés de musealització d'aquest jaciment.

A partir del mes de desembre, tots els qui visitin l'assentament es podran ajudar diversos plafons explicatius per interpretar les construccions que el componen.

"Estam fent feina amb diversos panells, un de general que explicarà tant el caràcter del lloc com el seu descobriment i les tècniques que feim servir per a les excavacions i les restauracions", declarà Forés. A més a més, "n'hi instal·larem d'altres en els quals s'explicaran els dos talaiots, les habitacions talaiòtiques i les construccions d'època romana", afegí l'estudiós.

Però a l'espera que s'hi col·loquin els cartells esmentats, el Museu Arqueològic de Son Fornés ha posat en marxa el programa de visites guiades "Son Fornés, un pic cada mes". D'aquesta manera, tots els interessats a conèixer una mica més les formes de vida dels primers pobladors de Mallorca es poden inscriure a les visites que ajuden, cada darrer diumenge de mes, a revelar els misteris que amaguen les pedres de Son Fornés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.