algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

Mor el popular actor Karl Malden a 97 anys

Guanyador de l'Oscar al millor actor secundari per Un tramvia anomenat Desig, fou tota una icona de la setena art

38124
Karl Malde, en una imatge d'arxiu | FRED PROUSER

Dia trist per al món del cinema. Karl Malden, guanyador de l'Oscar al millor actor secundari per Un tramvia anomenat Desig (1951), morí ahir a 97 anys, segons informà en la seva edició el diari Los Angeles Times.
L'intèrpret va rebre una altra candidatura a aquest premi com a millor actor de repartiment pel seu paper en La llei del silenci (1954). En ambdues cintes va compartir escenes amb Marlon Brando. Recordat pel seu rostre de faccions dures i el particular forma del seu nas, el 1988 va ser elegit com a president de l'Acadèmia d'Hollywood, càrrec que va mantenir durant cinc anys. Malden, protagonista de la popular sèrie de televisió dels 70 Els carrers de San Francisco, en la qual participava Michael Douglas, també va obtenir gran fama als EUA com a portaveu de la companyia American Express. L'actor va ser el principal defensor del lliurament de l'Oscar d'honor el 1999 al director Elia Kazan, recordat per delatar els seus companys durant la "cacera de bruixes" dels anys cinquanta. "Sempre he mirat el seu treball, no la seva ideologia política", declarà Malden. La seva filla, Mila Doermen, comunicà que l'actor va morir per causes naturals.

Una vida de pel·lícula

Karl Malden dedicà bona part de la seva vida al cinema i la interpretació. Nascut a Chicago el 12 de març, era el major de tres germans d'una família modesta. El seu pare era d'origen serbi i la seva mare, de la República Txeca. De fet, el seu nom vertader és Mladen George Sekulovich, que és canvià pel nom artístic de Karl Malden un vegada debutà com a actor a Brodway l'any 1937. Des que aparegué el 1940 en la pel·lícula Sabien què volien, Malden no féu sinó guanyar popularitat fins convertir-se en una icona del cinema. El món de la setena art es vesteix de dol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.