muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Història amb futur

Jaume I, geografia, fets i memòria tanca les portes divendres després de rebre més de quatre mil visites, sobretot escolars

"Jaume I era un rei que no temia la mort, ell volia guanyar batalles"; "Si no hagués vingut el rei a Mallorca, avui seríem tots musulmans"; "Era un monarca valent i cívic". Així de xalests es mostraven ahir els alumnes de cinquè i sisè de Primària del CP Es Putxet de Selva. Feia més de mitja hora que els al·lots i al·lotes passejaven per l’exposició Jaume I, geografia, fets i memòria armats amb llapis i un qüestionari d’història "no gaire complicat", deia Toni. Era sols una de les 39 escoles que des de fa un mes i mig han visitat el segon pis del Centre Cultural Sa Nostra. 1.610 escolars més també han recorregut l’exposició que, de manera didàctica, dóna a conèixer les entresenyes de com degué ser la conquesta de Madina Mayurqa l’any 1229.

"No és la primera vegada que estudiam el rei en Jaume, fa quinze dies ja en parlàrem a classe", deia un alumne mentre l’altre l’interrompia per assegurar-nos que "no havia sentit xerrar mai d’aquest rei". Allò cert i segur és que ahir els escolars selvatgins se n’anaren a ca seva amb la lliçó d’història apresa i amb l’imaginari carregat amb naus gegantines i batalles intenses. Passat demà, divendres, les galeres de Jaume I plegaran veles i sortiran de Palma per ser exposades al monestir de Santes Creus a Tarragona.

Ahir el Consell de Mallorca i Sa Nostra feren balanç del projecte expositiu. "Ha estat una de les exposicions més visitades i amb més participació d’enguany", digué Francisca Niell. Per la seva banda, el conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, assenyalà que amb aquesta mostra s’ha volgut "donar una importància proporcional a la que ha tingut dins la història" el rei Conqueridor. Una importància que, per la consellera Joana Lluïsa Mascaró, "avui no ha desparagut", sinó que fa segles que es manté viu dins l’imaginari popular. La cloenda oficial de la mostra es farà dia 1 de desembre amb un acte institucional a l’Almudaina, en què assistiran els presidents Francesc Antich i José Montilla.

Era sols una de les 39 escoles que des de fa un mes i mig han visitat el segon pis del Centre Cultural Sa Nostra. 1.610 escolars més també han recorregut l’exposició que, de manera didàctica, dóna a conèixer les entresenyes de com degué ser la conquesta de Madina Mayurqa l’any 1229. "No és la primera vegada que estudiam el rei en Jaume, fa quinze dies ja en parlàrem a classe", deia un alumne mentre l’altre l’interrompia per assegurar-nos que "no havia sentit xerrar mai d’aquest rei". Allò cert i segur és que ahir els escolars selvatgins se n’anaren a ca seva amb la lliçó d’història apresa i amb l’imaginari carregat amb naus gegantines i batalles intenses.

Passat demà, divendres, les galeres de Jaume I plegaran veles i sortiran de Palma per ser exposades al monestir de Santes Creus a Tarragona. Ahir el Consell de Mallorca i Sa Nostra feren balanç del projecte expositiu. "Ha estat una de les exposicions més visitades i amb més participació d’enguany", digué Francisca Niell. Per la seva banda, el conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, assenyalà que amb aquesta mostra s’ha volgut "donar una importància proporcional a la que ha tingut dins la història" el rei Conqueridor. Una importància que, per la consellera Joana Lluïsa Mascaró, "avui no ha desparagut", sinó que fa segles que es manté viu dins l’imaginari popular. La cloenda oficial de la mostra es farà dia 1 de desembre amb un acte institucional a l’Almudaina, en què assistiran els presidents Francesc Antich i José Montilla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.