algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Sotheby's ven el paisatge illenc

La casa de subhastes londinenca oferí dos quadres de William Degouve de Nuncques sobre la natura de la costa mallorquina

Els paisatges màgics de la cosa de Mallorca foren dimecres objecte de licitació a la casa de subhastes Sotheby’s de Londres. Dues obres de l’artista belga William Degouve de Nuncques es varen vendre per un total de 214.087 euros. La primera fou la Tempete a Cala San Vicente, realitzada l’any 1901 i feta sobre oli. El quadre, que té unes dimensions de 72 per 92 centímetres, arribà als 54.435 euros. L’altra obra de l’autor belga que també es va vendre dins el lot de pintors europeus pren com a inspiració la serralada de Mallorca. Sota el nom de Reve de Voyage, Degouve pintà a l’oli cala Encantada de Deià. Uns paratges, que com a molts altres artistes, captivaren Degouve. La pintura va tenir un preu de venda de 159.652 euros.

La mar, la serralada, els ametlers i les coves del Drac foren font d’inspiració per al pintor que residí a l’Illa des de l’agost de 1899 fins al 1902. La recerca per aquests paratges onírics i diversos foren el que cercà durant més de tres anys a l’Illa i que, després, va plaspar sobre el llenç. Cal destacar que la seva obra també es pot veure a l’Illa, en concret la Badia de Palma, que fa part del Museu d’Art Modern i Contemporani d’Es Baluard. A més a més, la casa Sotheby’s va vendre ahir diverses obres del català Josep Sert, encara que la pintura més licitada fou l’Antes del baño, del valencià Joanquin Sorolla, que abastà un preu de 2.597.179 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.