algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

20 milions de cúpula

L'ambaixador de l'Estat a la seu europea confirma que s'emprà una partida de 500.000 euros dels Fons d'Ajuda al Desenvolupament. A més, el pressupost de la Fundació OnuArt ha estat de 18,5 milions

Després de dies de polèmica, el Ministeri d’Afers Exteriors ha fet anques enrere i ha hagut de fer públic el pressupost de la intervenció de Miquel Barceló a la sala XX de l’ONU a Ginebra, que puja a prop de vint milions d’euros. Els comptes els donà a conèixer ahir l’ambaixador de l’Estat espanyol a la seu europea, Javier Garrigues, qui assegurà que el cost global de la renovació de la sala és de 18,5 milions d’euros. "Aquest és el pressupost aprovat pel patronat de la Fundació OnuArt, a més d’haver-hi una desviació autoritzada del 10 per cent sobre aquesta quantitat", assenyalà.

Garrigues confirmà així mateix que s’ha emprat una partida de 500.00 euros dels Fons d’Ajuda al Desenvolupament (FAD), cosa que justificà per "la contribució d’aquesta obra d’art a la promoció dels drets humans i del multilateralisme". "No és qüestionable que s’hagi utilitzat una partida del FAD, ja que tot el que està relacionat amb drets humans és ajuda al desenvolupament i, en aquest sentit, el que es fa a Ginebra en el marc de l’ONU és el millor exemple d’aquest multilateralisme eficaç", argumentà el diplomàtic.

Al capvespre, Miguel Àngel Moratinos també s’hagué de retratar i, interpel·lat pel PP, va respondre davant el ple del Senat. El ministre digué el mateix: Espanya ha emprat 500.000 euros de Fons d’Ajuda al Desenvolupament (FAD), encara que volgué aclarir que aquests doblers "no s’han imputat com a ajuda oficial al desenvolupament davant l’OCDE". Durant la intervenció, els populars qualificaren d’"excés" que Moratinos comparàs l’obra de Barceló amb la "capella Sixtina".

Per la seva banda, el diplomàtic a l’ONU oferí la xifra de 18,5 milions d’euros en un intent de posar punt final a la polèmica sorgida divendres passat, quan el ministre es negà a aclarir quants doblers públics s’havien invertit en l’obra del felanitxer i quina era la seva procedència. "El pressupost aprovat pel patronat de la Fundació OnuArt és de 18.487.498 euros, a més d’un desviament autoritzat del 10 per cent sobre aquesta quantitat", apuntà Garrigues durant una roda de premsa que en principi era per explicar com seria la inauguració de la cambra.

A més, apuntà que la xifra "cobreix la totalitat dels costs, l’obra d’art, l’obra d’enginyeria, els honoraris de l’artista, el moblament, etc.". Així mateix, assenyalà que encara és prest per conèixer el total exacte de la intervenció i no creu "que ens passem d’aquest deu per cent autoritzat per sobre del pressupost". De tota manera, Garrigues no volgué fer una descripció detallada del cost total. "Existeix aquest desglossament, però és un tema de la Fundació que no consideram que s’hagi de revelar aquí", es justificà.

Pel que fa als doblers provinents del FAD, assenyalà també que "aquests 500.000 euros no s’han comptabilitzat com a ajuda al desenvolupament per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)". Segons el diplomàtic, aquests doblers per a la sala de Drets Humans i l’Aliança de les Civilitzacions –com es denominarà ara la sala XX del palau de l’ONU– sorgeixen "d’acord amb l’article 68 de la llei 42/2006 del 28 de desembre". Després de fer oficials les dades, l’ambaixador espanyol a la seu europea afegí més aigua al banyat: "No per estar en temps de crisi s’ha de sacrificar en aquest àmbit dels drets humans".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El senyor Misèries!, fa mes de 13 anys
Autèntica pornografia de l'extrema dreta!
Valoració:2menosmas
Per josep, fa mes de 13 anys
Quina vergonya... d'article
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente