nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

D'ençà dels molins del 84

La sarsuela Molinos de viento fou el primer espectacle que protagonitzà el Cor del Teatre Principal de Palma, que enguany celebra les seves noces de plata amb una cantata i un concert

Amb vint-i-dues temporades d’òpera i de sarsuela a l’esquena, reconeixements, medalles i moltes emocions vessades per públic i cantaires, el Cor de la Fundació Teatre Principal de Palma es vesteix enguany de gala per celebrar el seu vint-i-cinquè aniversari a bombo i plateret i fent el que millor sap fer, cantar i desprendre energia i art sobre l’escenari.

L’acte oficial d’aquestes noces de plata tindrà lloc a la sala gran del Principal dimarts dia 21 d’octubre amb la cantata Rua fosca. A més, dissabte 25 s’hi farà un concert en el qual l’Orquestra Simfònica de Palma acompanyarà la formació coral sota la direcció de Francesc Bonnín.

Amb Serafí Guiscafré com a director de l’espai escènic, l’any 1983 va ser creat el Cor de la Fundació Teatre Principal de Palma, com a base dels espectacles lírics i concertístics d’aquest teatre. Rafel Nadal fou el seu primer director, substituït el 1988 per l’actual anima mater de la formació, Francesc Bonnín. Pere Víctor Rado i Manuel Velasco col·laboren colze a colze amb el director per donar veu al Cor principal i a les tres formacions filials: Petitons, infantil i juvenil.

Des de la seva consolidació, a causa de la qualitat interpretativa i vocal dels membres, de l’adequada selecció de les obres i de la participació de grans estrelles de la lírica en molts dels muntatges, el cor no ha deixat de conrear èxits "amb constància i perseverança", assenyalà Bonnín. "La formació assaja un mínim de tres dies per setmana, que s’incrementen quan s’apropen les funcions", afegí el director.

Més enllà d’una febre d’estiu, fa 25 anys que els cantaires, amb una gran vessant actoral, pugen a escena per fer brollar les emocions del públic, unes temporades amb més produccions que d’altres, però conservant l’entusiasme de les més de tres-centes veus que hi han passat, any rere any. "Els membres del Cor reben classes de teatre setmanals", apuntà Bonnín, cosa que ha desenvolupat la carrera actoral d’alguns dels integrants, que "han decidit dedicar-se a la interpretació dramàtica professionalment".

L’objectiu dels cantaires és l’escenari, malgrat tot i àvids d’oportunitats per sortir a escena, sempre són ben rebuts els reconeixements com el premi Ramon Llull de les Illes Balears, que el Cor va rebre el passat 1 de març, i la Medalla d’honor i gratitud de l’Illa de Mallorca en la categoria d’or del Consell, amb la qual fou guardonat dia 12 de setembre.

El calendari del Principal no seria el mateix sense els muntatges del seu cor, una formació d’aquí, de casa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.