algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Benvinguts a un barri quotidià i surrealista

Andreu Terrades presenta des d'avui Barri al Museu de Mallorca

Des d’avui i fins al 30 de novembre el Museu de Mallorca acull Barri, una exposició en què el mallorquí Andreu Terrades retrata la quotidianitat d’una barriada, mitjançant una mescla de colors i suports.El projecte va arrancar l’any 2002 i ha donat com a resultat un reguitzell de quadres i objectes des dels qual l’artista s’acosta al dia a dia d’un barri que podríem ubicar a qualsevol lloc. Terrades explicà ahir que un dels objectius d’aquestes obres és reflectir la "incomunicació" que domina la societat actual: "els barris i les ciutats han canviat molt. Mentre feia aquestes obra pensava molt en les pel·lícules d’Antonio i sobre la incomunicació".

I, ben bé com en una pel·lícula, Barri presenta una successió d’escenes que formen una "lliure realitat": un labavo, una barra de bar, un balcó. Veiem un home que es vesteix, gent que xerra i un mafiós amb un punyal amagat a l’esquena.La figura humana és omnipresent i només alguns animals, comptats, s’esmunyen en algunes pintures. Una tortuga perduda enming d’un taller i un me dalt d’una teulada. Tots ells desubicats en el context on es troben. "A les barriades de Palma no fa tant de temps que hi havia corrals, gallines. Ara s’ha perdut aquest paisatge francès", es lamenta Terrades.Les obres es caracteritzen pels seus colors vius, estridents, influïdes pel surrealisme, el pop art o per un còmic colorista. Les quatre pintures de gran format són una autèntica lliçó d’organització de l’espai pictòric, amb multitud de personatges i colors que atrapen al primer moment, alhora que demanden una observació acurada per observar tots els detalls.

Quadres i objectes

També hi ha una vintena de pintures de menor dimensió, cadascuna acompanyada d’un quadre més petit, un porter automàtic amb el qual connectar-hi. Finalment, una sèrie d’objectes reconvertits: una tauleta que fa d’àtic o una cadira convertida en dutxa. Benvinguts a un barri que podria ser qualsevol, però que només podia sortir del cap de Terrades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.