nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Festival de Canes es prepara per rebre avui els primers actors

Durant 12 dies la ciutat acollirà les estrelles cinematogràfiques

El major festival de cinema del món comença avui a Canes i reunirà estrelles d'Hollywood de primera línia, foscos directors d'art, mitjans internacionals i seguidors per participar en 12 dies plens de festa en la ribera francesa.

Hi ha cartells a tota la ciutat turística del sud de l'Estat francès. Mentre s'alineen envelats davant el mar, els iots resplendeixen malgrat els plovisqueigs fora d'estació i els hotels esperen els seus hostes famosos.

Així com les pel·lícules de la selecció oficial, centenars més s'exhibiran al bulliciós mercat, un element clau que subratlla la importància de Canes en la indústria. La competència principal de 22 cintes comença amb l'estrena plena d'estrelles del títol brasiler Blindness, apropiat per a un festival que mostrarà cinema sud-americà.

La pel·lícula dirigida per Fernando Meirelles Cidade de Deus i protagonitzada pels reconeguts Julianne Moore i Gael García Bernal és una història d'una civilització que s'esfondra en ser colpejada per una epidèmia de ceguesa.

A l'hora de la presentació matutina per a la premsa, a uns cents de metres al llarg de la Croisette, davant la mar, l'estudi darrere de la comèdia d'animació Kung Fu Panda ha organitzat un truc per publicitar el film.

La combinació de cinema impactant i promoció descarada és típica del Festival, que finalitza el 25 de maig, quan es concedirà la cobejada Palma d'Or a la millor pel·lícula.

Els crítics són cauts a l'hora de fer prediccions anticipades. Els films s'enfrontaran a Changeling, de Clint Eastwood, protagonitzat per Angelina Jolie, i Che, de Steven Soderbergh, una èpica de dues parts, de quatre hores i mitja, sobre el revolucionari argentí Ernesto Che Guevara. Els altres dos títols nord-americans són Two Lovers, de James Gray, i Synecdoche, New York, de Charlie Kaufman.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.