cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Olis i colors en un diumenge de Ciutat

La IV Trobada de pintors reuní a Palma 131 artistes vinguts de tot Mallorca

Rashid Amkhaou es llevà prest ahir. Ben d'hora, el dematí, sortí de Llucmajor per participar a la IV Trobada de pintors de Palma que enguany se celebrava als voltants de la plaça Espanya. A les vuit del dematí fixà la seva tela, però tardà estona a decidir què volia pintar, «he estat durant dues hores cercant el lloc adequat. D'aquest, m'ha agradat molt el color i la composició dels objectes. I ara, a partir de les dotze, la llum serà perfecta», digué mirant l'estació del tren de Sòller, enmig dels bars de la plaça Espanya i el parc de les Estacions.

Com ell, 131 pintors, joves, grans, amateurs o professionals ompliren ahir l'àrea compresa entre el parc de les Vies i la Catedral de Mallorca per pintar el seu quadre de temàtica i tècnica lliure. I tema lliure és el que escollí el jove pintor Carlos Prieto, que canvià el seu estudi per l'ambient dominical de la plaça Espanya per desenvolupar el seu art. «He passat mig any a París i ara m'estic inspirant en el Moulin Rouge del segle XXI. El meu és un treball totalment inventiu. Copiar paisatges no em va bé. A mi el que em va bé és inventar», comenta mentre de fons es començava a sentir la música popular del grup de ball de bot convidat per a l'ocasió.

Davallant cap al carrer dels Oms, hi havia el veterà pintor Miquel Aguiló que escollí el convent de les monges de Santa Catalina de Sena per desplegar el seu peculiar estil impressionista. «A mi les esglésies de Palma m'agraden molt totes. Tanmateix, no he vingut a pintar esglésies sinó que les esglésies m'inspirin a fer la meva obra».

Els pintors podien fer feina en la seva obra fins a les cinc de l'horabaixa, moment en què els quadres quedaven exposats a la plaça Espanya. Divendres que ve, al restaurant Son Amar, hi haurà un sopar de gala, en el qual es donaran a conèixer els guanyadors i es faran diversos sorteigs (entre els quals hi ha un viatge a Punta Cana) entre tots els participants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.