algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Pep Tosar enceta la primavera al Principal

El teatre palmesà fa un avanç de la seva nova programació

95354
Un moment de Somnis de somnis.

Amb l'actuació d'avui vespre de Cavalls Verds acaba la programació del primer trimestre del Teatre Principal de Palma, la primera creada en la seva totalitat pel nou equip de govern, capitenejat per Joan Arrom, i que tan bones crítiques ha tingut per part dels diferents sectors de les arts escèniques.

Al mes de gener, el teatre ens oferí una programació trimestral, amb programa de mà inclòs, i mostrà la seva voluntat de seguir amb aquesta tònica al llarg de l'any. Amb el mes d'abril trucant a la porta, l'equip d'Arrom encara té alguns serrells per tancar de la programació de primavera però són moltes ja les propostes que oferirà durant els propers dies el renovat teatre palmesà.

La primera proposta arriba de la mà de Pep Tosar i el seu espectacle Somnis de Somnis a partir de texts de l'italià Antionio Trabucchi (del 3 al 6 d'abril). La gran novetat d'aquest espectacle, que ja s'ha representat al Teatre d'Artà i a la Sala Muntaner de Barcelona, és que Pep Tosar, que fins ara només dirigia, torna a dalt de l'escenari. Somnis de Somnis proposa un viatge oníric per les ments de diferents personsatges com Freud, Ovidi, Cecco Angiolieri, Caravaggio, Goya, Rimbaud o Pessoa. L'espectacle es completa amb la música i la interpretació de Norbert Martínez, Toni Bravo, Anna Carné i Maria Lorea

També es reposicionarà la recent nominada als premis MAX de teatre, TAPE, (del 10 al 13 d'abril), d'Àlex Tejedor, o la dramatizació dels textos de Maria Antònia Oliver, Trascripció Aproximada. Encara dins el gènere teatral, la sala gran del Teatre Principal portarà a escena la sanguinària, impactant i també premiada El Hombre de la almohada de la companyia Teatro del noctámbulo (a principi de maig) o Los que rien los últimos de la compnayia andalusa La Zaranda. (10 i 11 de maig).

El teatre també oferirà lectures dramatitzades com Sola com un poeta, dirigida per Joel Joan (19 d'abril) o l'espectacle de l'actor Pere Arquillé sobre l'obra de Gabriel Ferrater (9 de maig).

El mes de juny acabarà un pic més amb una cooproducció del Teatre Principal. En aquest cas, la cooproducció serà entre els mallorquins Res de Res, el Teatre Principal i el Mercat de les flors de Barcelona. L'obra, d'Emilio Arrieta, durà per nom Setembre i les seves dates encara estan per determinar. També del Mercat de les flors ve l'espectacle de dansa infantil Momentànium, que es podrà veure a la sala petita del Principal, dia 5 de maig.

Musicalment parlant, el Teatre Principal viurà la primavera a ritme del piano de Silvia Mkrtchian (28 d'abril), David Gomez (25 de maig), o la cançó de Marcel Cranc (30 d'abril). També l'òpera tornarà al Principal amb una gran posada en escena de Madama Butterfly (27 i 29 d'abril) i Norma (28 i 30 de maig).

Qui també tindrà un paper protagonista dins el teatre serà la Universitat de les Illes Balears que, aprofitant i celebrant el seu 30è aniversari, hi representarà l'obra Tot esperant Bonet. Blai entre amics (8 d'abril) o les Cançons republicanes (9 d'abril). L'acte central de la UIB però, tindrà lloc dia 12 d'abril amb l'estrena internacional de l'obra de Joan Valent Com més cultura, més llibertat, composada expressament per aquest 30è aniversari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.