algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els actes d'homenatge al rei en Jaume s'estenen a la Part Forana

Olañeta tornarà a editar «Un heroi històric, un heroi de llegenda»

El 3 de febrer s'iniciaren a Palma els actes d'homenatge a Jaume I el Conqueridor. Dos mesos després, l'any d'activitats que en principi semblava que havia de ser abundat no ha donat fruit i el Consell de Mallorca encara prepara un calendari programàtic concret.

En l'espera doncs de la gran exposició central que es podrà veure a finals d'any a l'Almudaina, la Part Forana ha iniciat els seus propis actes a través de la xarxa de biblioteques del Consell. A partir del mes que ve i fins al desembre s'han previst xerrades i itineraris sobre les rutes i llegendes del monarca català. Fins ara, segons fonts del Consell, una desena de biblioteques s'han adherit al programa d'activitats que seran dirigides per la professora de la UIB Caterina Valriu i Tomàs Vibot.

La petja llegendària del rei serà el tema central d'aquests actes, que consistiran en una xerrada explicativa a càrrec de la professora Valriu i en una visita guiada pels racons de Ciutat que han romàs en l'imaginari popular. L'església de Santa Margalida amb el sepulcre de Guillem de Torrella, l'església de Sant Miquel amb la imatge gòtica de la Mare de Déu de la Salut o la Seu de Mallorca, seran alguns dels indrets que Tomàs Vivot explicarà als assistents.

Aquest programa d'activitats començarà el 15 d'abril a Santa Maria del Camí. Segons el director insular de Cultura, Maties Garcies, la proposta es podrà extrapolar més endavant a les llars de la tercera edat per tal de donar a conèixer la figura del Rei Conqueridor a un ampli sector de la societat.D'altra banda, el Consell de Mallorca conjuntament amb l'editorial Olañeta reeditaran el llibre El rei en Jaume I: un heroi històric, un heroi de llegenda: cinc itineraris per Mallorca, de Caterina Valriu i Tomàs Vibot. «El nou volum sortirà al carrer amb vista a la Fira del llibre amb una edició ampliada i de luxe», confirmà ahir Vibot.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.