muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Els escenaris mallorquins s'afegeixen als actes del Dia mundial del teatre

L'actor i director canadenc Robert Lepage és l'autor del manifest d'enguany

Els teatres i els professionals de les arts escèniques d'arreu del món celebren avui el Dia internacional del teatre, que enguany arriba a la seva 38a edició després d'haver estat declarat com a tal per l'Institut de Teatre Internacional de la Unesco l'any 1969.L'actor i director canadenc Robert Lepage ha estat l'escollit enguany per redactar el manifest que encapçalarà les activitats duites a terme en un dia tan assenyalat per al món escènic.

El manifest parla dels orígens del teatre mitjançant una faula d'ombres i cavernes que han desenvolupat en projectors i escenaris. Lepage també destaca en el seu text la importància de la supervivència de l'art teatral mitjançant la integració de noves llengües, idees i formes, per finalitzar dient: «És cert que jugant molt amb el foc, l'home corre el risc de cremar-s'hi, però així acull també l'esperança de convèncer i d'il·luminar».

Les paraules de Robert Lepage ompliran algunes de les sales de teatre de les Illes, que repartiran el manifest entre els seus espectadors, com és el cas del teatre del Mar o el teatre Sans de Palma. Pel que fa al Teatre Principal, l'actriu i presidenta de l'Associació d'Actors i Actrius de les Balears, Lídia Sánchez, serà l'encarregada de llegir el manifest de Lepage abans de l'inici de la funció.

Els escenaris de la Part Forana també han tingut present aquesta important jornada i el manifest es penjarà en algunes de les principals sales d'arreu de l'Illa. «Nosaltres celebram aquest dia amb l'estrena de l'obra Una dona és per a un rei i nou assaigs generals d'algunes de les peces que protagonitzaran la XXII Mostra de teatre escolar de Manacor, que comença el proper dia 1 d'abril i que comprendrà 163 funcions», assenyalà el responsable del teatre de Manacor, Tomeu Amengual. «Des de Manacor pensam que no hi ha res de millor que fer teatre per celebrar el Dia mundial del teatre», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.