muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

«Maten» el bujot de Rodrigo de Santos

Ciutadella fa escarni de l'exregidor de Cort en la tradicional festa

Rodrigo de Santos fou un dels protagonistes de la popular festa de «matar el bujot», que se celebra a Ciutadella coincidint amb el diumenge de Resurrecció. Amb aquesta tradició festiva els ciutadellencs fan escarni popular dels personatges i situacions més reprovables de l'any, els quals, representants per figures són ajusticiats a tirs i cremats posteriorment. L'escàndol protagonitzat per l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, que presumptament emprà la targeta Visa de Cort per pagar els serveis d'un prostíbul, fou l'episodi més rebutjable que la penya mallorquinista de Ciutadella trià perquè fos «ajusticiat» en públic pels antics alumnes salesians.

Un moneiot que representava De Santos fou penjat ahir dematí enmig del carrer, davant la seu de la penya mallorquinista ciutadellenca. A migdia, el fals De Santos fou «afusellat» i posterioment cremat, davant la mirada de desenes de persones. Els ciutadellencs cremaren nou «bujots» repartits pels carrers de la ciutat, en una de les tradicions més arrelades de la Setmana Santa. A migdia començaren els tirs contra els ninots que representen aspectes criticables de la societat. Els ninots, farcits de palla i de paper, aviat quedaren consumits per les flames enmig de l'esvalot general.

Per la manera d'encendre els ninots, a base de trets, la festa és anomenada «matar el bujot» i pretén posar fi, des de la ironia que suposa un ninot disfressat, a determinades actituds denunciables del món actual mitjançant la seva crema.

Altres temàtiques objecte de la crítica del poble foren la participació espanyola en el festival d'Eurovisió a càrrec de Chikilicuatre, per partida doble; el programa de televisió Aquí hay tomate, la presència de grumers a les platges, la manca d'accessos a la ciutat, el Reial Madrid i personatges de la política municipal ciutadellenca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.