nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

El ministre de Salut britànic defensa la llei per investigar amb embrions

El Govern del Regne Unit està fent el correcte en impulsar una legislació d'embrions híbrids humans-animals, digué ahir Ben Bradshaw, ministre de Salut, després que un cardenal catòlic romà atacàs Londres per «donar suport a experiments de proporció frankenstiana».

Keith O'Brien, cardenal líder de l'Església Catòlica Romana a Escòcia, féu una crida per una nova proposta de llei "sobre fertilització humana i embriologia" per declarar il·legal la pràctica i que el Govern britànic permetés votar lliurement respecte de la legislació.

«Crec que si es tracta de coses sobre les quals va parlar el cardenal, com crear bebès perquè proporcionin òrgans o robar teixits de cadàvers, llavors hi hauria una justificació per a una votació lliure», digué Bradshaw al programa Any Questions de Ràdio 4 de la BBC. «Però no es tracta d'aquestes coses. De fet, ell estava equivocat i crec que és més aviat inclement i emotiu en la manera en la qual va criticar la legislació», afegí. «Això es tracta en cas d'utilitzar cèl·lules preembriòniques per fer investigació que té el potencial d'alleugerir el sofriment de milions de persones en aquest país. El Govern es va formar l'opinió que això és una cosa bona», digué. «Tenim (dret de) vot lliure en temes de consciència com l'avortament, la pena de mort (...) Crec que en aquest cas el Govern està fent el que és correcte», insistí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.