algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La majestuositat s'apodera de Pollença durant el Davallament

Centenars de persones van voler presenciar des de primera fila el descens del Crist

Pollença va reviure ahir vespre un dels actes més solemnes de la Setmana Santa mallorquina, el Davallament, que any rere any reuneix centenars de persones de tota l'Illa que no volen perdre's la magestuositat i senzillesa d'aquest acte, que ahir va començar a les nou de la nit. Molt abans de l'inici, però, ja era pràcticament impossible poder trobar un lloc privilegiat a l'escalinata que condueix fins al Calvari des d'on poder contemplar la processó.

Centenars de persones omplien els carrers per on passa la processó per no perdre's ni un detall d'un dels actes més freqüentats, el Divendres Sant, a la Part Forana. Malgrat la multitud de gent que omple els carrers de Pollença, el silenci s'apodera del municipi quan comença la processó. Tanmateix, el moment més emotiu de la nit es va produir quan va baixar el Crist crucificat i va començar el descens del Calvari fins a l'església de Nostra Senyora dels Àngels, on va finalitzar la processó. Tot i que són nou les confraries que participen en la processó, la protagonista del vespre és la del Calvari, més coneguda per la de les Capes, ja que els confrares vesteixen una capa negra mallorquina. A més, constitueix una cort d'honor del Crist crucificat que és transportat a l'espatlla fins a l'església. La processó d'ahir va ser seguida pel clergat i les autoritats municipals, amb el batle Joan Cerdà al capdavant, a més de la Coral i de la banda de Música, que van entonar durant tota la processó l'habitual i cerimoniós Miserere Crist Deus.

Com en anys anteriors va tornar a instal·lar-se una pantalla perquè el públic pogués observar amb detall el transcurs del Davallament, ja que n'hi ha molts dels que es desplacen fins a Pollença que no poden pujar fins al Calvari. Així, després del tradicional acte de baixar de la Creu la imatge de Crist, el capellà va llegir el sermó i, tot seguit, les nou confraries de Pollença "la de la Sang, del Roser Vell, Crist del Bon Perdó, la Sant Faç, Acció Social, Congregació Mariana, Calvari, Ermitans i Prohomenia del Calvari" varen anar baixant l'escalinata del Calvari seguides de la Creu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.