algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

«No et drogaràs, seràs ecològic i no experimentaràs en va la bioètica»

El Vaticà exposa «nous pecats» capitals per als temps moderns

Els temps moderns impliquen faltes modernes. Per això la Ciutat del Vaticà ha dit als seus fidels que han d'anar amb compte dels «nous pecats» tals com causar deteriorament mediambiental.
Gianfranco Girotti, el número dos de la Ciutat del Vaticà parlà aquest cap de setmana passat sobre els mals moderns. Consultat sobre quins creia que eren els «nous pecats» de l'actualitat, Girotti digué al diari vaticà L'Osservatore Romano que la major zona de perill per a l'ànima moderna és l'inexplorat món de la bioètica.

Un altre dels àmbits cap als quals va apuntar Girotti és el de la droga, «amb la que es debilita la psique i s'enfosqueix la intel·ligència», així com el de les «desigualtats socials i econòmiques, segons les quals els pobres són cada vegada més pobres i els rics, cada vegada més rics», situació que «alimenta una injustícia social insostenible», assegurà.

Així mateix, va esmentar els pecats contra l'ecologia, que avui en dia «tenen un interès especial», sobretot, pel que respecta a la contaminació ambiental.

El mateix Girotti féu referència la setmana passada a la crisi que travessa el sagrament de la confessió dins del món catòlic. El mateix papa Benet XVI també ho reconegué i lamentà que el món d'avui estigui perdent «cada vegada més el sentit del pecat».

Per aquesta raó, el papa recordà que la confessió no consisteix només en l'acusació dels pecats sinó que, sobretot, es tracta «d'un encontre personal amb Déu». «Qualsevol pecat que es cometi, si es reconeix humilment» i es confessa, porta a experimentar «l'alegria pacificadora del perdó de Déu», va assenyalar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.