algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Blai Bonet retorna a Palma amb la projecció d'Entre la coral i l'espiga

L'OCB estrenà el documental a la Setmana del llibre en català

N.M. Palma

Un centenar de persones pogueren gaudir ahir vespre de l'estrena del documental , dedicat a la figura i a l'obra de l'escriptor felanitxer Blai Bonet.

Dirigit per Pere Salom i promogut des de l'Obra Cultural Balear, el documental ofereix un repàs cronològic de la vida del poeta. Per fer-ho se serveix dels escenaris que l'envoltaren i de la gent que el conegué. Així, persones com Antoni Vidal Ferrando, Antoni Tàpies, Josep Maria Flotats o Àlex Susanna, entre molts d'altres, ens apropen a la figura de Bonet per mitjà dels seus records i experiències.

El documental s'estrenà ahir en primícia dins la Setmana del llibre en català. L'estructura de la sala triada per a l'acte, al primer pis de la Misericòrdia, oferí una projecció si més no curiosa, ja que, dividida la sala en dues naus, s'hagueren de menester dos projectors per assegurar-ne una visualització correcta per a tot el públic.

El director de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, es referí al compromís de l'entitat per promocionar la feina dels artistes illencs, i demanà a la ciutadania «autoestimar-nos encara més i deixar de sentir-nos part d'una cultura menor i perseguida».

Pere Salom, director del documental, agraí l'interès de l'OCB per la figura de Bonet i recordà que és amb aquest tipus d'actes que es pot «fer memòria, fer cultura i fer país». Durant els propers mesos, es projectarà a les diferents seus que l'OCB té per totes les Illes i també es mirarà de portar a Barcelona, al País Valencià i a la Catalnya nord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.