algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Miró, Bennàsar i Chillida, l'aposta mallorquina a la III edició d'Art Madrid

Els quatre galeristes illencs qualifiquen les vendes, el segon dia de fira, de «positives»

«Aquí hi ha molta qualitat». La presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, es referí així, dimecres, a la presència mallorquina en la tercera edició d'Art Madrid 2008, la segona fira d'art més important de l'Estat espanyol, amb 80 galeries i més de 650 artistes, i que enguany espera superar les 30.000 visites i els 25 milions d'euros de vendes.

«És una fira esplèndida», afegí Munar, qui va destacar l'obra de Joan Bennàssar i Joan Miró (present a les galeries Marimon i Joan Oliver Maneu, respectivament). Estigué acompanyada en la seva visita pel president de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Sebastià Serra, i del portaveu d'UM, Bartomeu Vicens.«He gaudit de veure obres de qualitat i contemplar els bons artistes mallorquins. Joan Bennàssar està molt bé, en la seva línia», afegí la presidenta en referència als nus de dones de l'autor pollencí.

A aquesta opinió positiva s'hi uniren les de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Francina Armengol, que ahir qualificà la fira de «magnífica». «La valoració que faig de la presència de galeristes mallorquins és excel·lent». «Els galeristes mallorquins», continuà, «estan en una posició molt ben considerada», assenyalà Armengol, que va estar acompanyada per la consellera de Cultura del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, i de la directora insular de Promoció Econòmica, Luci Iglesias.«Maneu és un dels que més impulsen la fira», mentre que Barrantes és «innovador i de resultat molt bo», va declarar la presidenta del Consell.Mascaró, per part seva, es comprometé a potenciar els joves creadors illencs, el mateix que indicà Armengol. «Intentam tenir una línia específica per als nous creadors, que necessiten una empenta», digué.

Les galeries mallorquines han venut diverses obres des de la inauguració de la fira, dimecres 13. Joan Oliver Maneu, que hi aporta una dotzena de quadres de Joan Miró i dos de Miquel Barceló, col·locà ahir una obra del pintor català, valorada en 430.000 euros, adquirida per una galeria privada.El veterà galerista mallorquí, que forma part del comitè organitzador de la fira, ofereix al públic una de les estrelles de l'encontre: L'oiseau de proie fonce sud nous, de Joan Miró, amb un preu de sortida d'1.740.000 euros, a més de dos quadres de Barceló (més de 300.000 euros), com Bosc negre, la venda del qual ha emparaulat amb un particular valencià.

D'enhorabona també està Biel Perelló, de Marimon, que vengué ahir un quadre de Joan Bennàssar, que assisteix a la Fira amb 19 pintures de caràcter eròtic. «En els quadres hi ha passió i desig», va afirmar el creador pollencí, que ofereix una versió de La Maja desnuda barrejada amb les muses de Rubens. Les seves obres es cotitzen entre 3.500i 10.000 euros, i hi ofereix visions del seu kamasutra particular.

Joan Barrantes també va vendre a un particular mallorquí una de les seves escultures, la titulada Una mica de sentiment, des de Bennàssar Galeries, que ofereix un clàssic: Mompó (12.000 i 6.000 euros) i joves promeses de l'art com ara Xavier Salvador, Peix, Toni Font i Aina Cifre. Gabriel Vanrell aporta al certamen Pedro Chillida, artista de Sant Sebastià, fill del famós Eduardo Chillida (mort el 2002). L'autor basc hi acudeix amb 20 quadres i 10 escultures. «La fira ja s'ha consolidat. Enguany està més ben muntada i s'hi veu més gent. Esperam vendre bastant», assenyalà Vanrell, que ahir rebé la visita de Nilo Manrique, exmarit d'Isabel Gemio i del qual aquesta galeria està preparant una exposició a Palma per als propers mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.