nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

El mon diví entra a la vida de gent real a «Els Déus irresponsables»

El felanitxer Gabriel Mestre Oliver presenta la seva primera novel·la

El pintor, mestre d'escola, dissenyador de programari educatiu, col·laborador de premsa i felanitxer, Gabriel Mestre Oliver, presenta la seva primera novel·la titulada Els Déus irresponsables, on «el costumisme actual, la crítica social, uns apunts d'erotisme i, fins i tot, algunes consideracions teològiques no gaire ortodoxes, es barregen amb la ciencia-ficció» assenyalà l'autor. L'obra, que es presentarà oficialment el proper dia 22 de febrer a la Casa de Cultura de Felanitx, narra històries imaginàries de gent molt real. «Els protagonistes són tan autèntics i corrents com professors d'escola o adolescents, entre d'altres» assegurà Mestre.

A Els Déus irresponsables s'hi troben des de viatges en el temps fins a la recerca de la immortalitat. «L'obra planteja la dualitat entre el món real i el diví, allà on tot és possible i etern» afegí l'autor en parlar d'una novel·la on «a personatges reals, els passen coses extraordinàries». La novel·la, la primera de l'escriptor felanitxer, tot i haver conreat anteriorment el relat curt, està emplaçada a la ciutat francesa de Limoux. El protagonista és el professor cartògraf Arnau Roca, de nissaga mallorquina, concretament de Santanyí. Per escapar de la quotidianitat Arnau fa servir un programa informàtic que un antic amic li ha fet arribar abans de morir. El programa i el seu ús són l'inici d'un seguit d'aventures en què es veuen implicats uns altres usuaris del programa entre els quals hi destaca la figura d'una llibretera de Porreres, n'Úrsula, que esdevindrà un dels personatges protagonistes del relat.

«La història transita entre la quotidianitat i la ficció, barrejades de tal manera que, en ocasions, fins i tot pels mateixos protagonistes, es fa difícil destriar on acaba una i on comença l'altra» assenyalà Gabriel Mestre Oliver.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.