algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

La barriada dels pescadors obre els seus tresors

'Fora porta' endinsa els ciutadans per la història de Santa Catalina

C.C. Palma.

Conèixer la ciutat, els seus racons, la història que s'ha anat gravant a la freda pedra, els carrers, les antigues construccions i part de la nostra geografia popular, és allò que ens ofereixen els itineraris de Palma «Fora porta», organitzats per l'Àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma.

En el seu segon itinerari, l'indret escollit va ser l'antiga barriada de Santa Catalina. Més de 70 persones de diferents edats, guiades per l'historiador Albert Herranz, varen recórrer diferents llocs de la que en els seus inicis fou una barriada de pescadors, i de la qual amb prou feines tan sols en queden els records. Durant el recorregut, d'una durada aproximada de dues hores, es va poder visitar, entre d'altres indrets, l'església de Sant Magí, el teatre Mar i Terra, que ha de ser rehabilitat per Cort, l'hostal Cuba i, sens dubte, el Molí del Jonquet.

Noms, dates i corrents artístics, a més d'alguna anècdota, varen fer que aquest recorregut fos dinàmic i de molt interès i participació per part dels presents. Més d'un veí recordava amb nostàlgia la seva infantesa i com el pas del temps ha anat transformant els carrers, que tanmateix no han perdut el caràcter únic d'aquesta zona de la Ciutat.

En finalitzar el recorregut, els assistents, majoritàriament veïns de la barriada, varen rebre el llibre Fora Porta. Itineraris pel terme del municipi de Palma. Dissabte dia 9 de febrer es realitzarà una nova visita, al Terreno i a Son Armadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.