nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

L'Any Jaume I se celebrarà al 2008 amb un marcat caràcter «pedagògic»

Les principals activitats de la commemoració es realitzaran el darrer trimestre de l'any

M.M. RAYÓ. Palma.

Després que el novembre passat quedàs constituïda la Comissió Jaume I, encarregada d'organitzar els actes que es desenvoluparan durant tot el 2008 amb motiu del 800è aniversari del naixement del rei En Jaume, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Francina Armengol, i la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, presentaren ahir el logotip de la celebració, a més d'avançar, sense concretar-les, algunes de les activitats previstes.

Dissenyat expressament per a l'ocasió i acompanyat del lema 800 anys, viu la història, el logo presenta una imatge amb els nombres 2008 i 800 sobre un fons de l'escultura de Jaume I situada a la plaça d'Espanya. El vermell, el blanc i el groc seran els colors principals d'aquesta imatge que es llançarà mitjançant una campanya publicitària que s'iniciarà el proper 15 de gener.

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, destacà ahir «el caràcter pedagògic i divulgatiu d'aquest any de celebració», en el qual l'objectiu és sobretot «recordar el rei En Jaume i reconèixer la importància que va tenir en la nostra història». Així mateix, Armengol afegí que les diverses activitats que se celebraran al llarg de l'Any Jaume I, com ara «presentacions de llibres, conferències, rutes i itineraris, exposicions», que serviran per «conèixer el nostre origen, perquè si no sabem d'on venim difícilment sabrem cap on volem anar». Sobre això, Armengol destacà que es duran a terme «moltes ativitats dirigides a les escoles», a fi que els infants puguin aproximar-se a la figura de Jaume I.

Per acabar, la presidenta del Consell de Mallorca esmentà que «el gruix de les activitats es farà durant el darrer trimestre de l'any», i féu especial menció d'«una gran exposició», que tot i compartir un catàleg únic, «tindrà tres parts diferenciades» que s'exposaran a Catalunya, València i Mallorca, el mes de desembre. Armengol recordà també els actes que se celebraran a Montpeller a partir del proper dia 2 de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.