La ciutat de Palma serà protagonista, juntament amb Barcelona i València, d'una gran exposició al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 2010. Està previst que la mostra, en la qual ja s'ha començat a treballar, també pugui adaptar-se a espais més petits per preveure'n la itinerància i es pugui exhibir a Palma. Sebastià Alzamora, assessor del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, va confirmar que existeix «un acord» entre la Conselleria i el CCCB i que «en el marc d'aquest acord hi ha el projecte de fer aquesta exposició».
Segons el que ha pogut saber el Diari de Balears, aquesta seria una exposició «100% CCCB». És a dir, una mostra de gran dimensió que ocuparà els 1.100 metres quadrats que destina la institució a les seves grans instal·lacions, i en la qual hi haurà un vincle literari important, però que no serà l'únic fil conductor. De fet, en aquest cas, es vol remarcar molt la importància del lligam d'una llengua comuna, del fet de ser tres ciutats portuàries i del gran creixement urbanístic que han patit totes elles, i que seran tres dels nuclis vitals de l'exposició.El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'ha destacat de manera especial en els darrers anys per les seves exposicions que lliguen les figures de grans escriptors amb la de les ciutats a les quals varen viure, i per això encara són molt recordades la de la Lisboa de Pessoa, el Dublin de Joyce i la Praga de Kafka. L'exposició que unirà Palma, València i Barcelona tindrà aquest nucli literari, però també, «i de manera molt especial, es remarca la seva història en comú i altres aspectes com la immigració, el món empresarial o la cultura», va assegurar Alzamora.
Tot i que des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació s'han sondejat diverses persones per tal de vincular-se al projecte com a comissaris, encara s'està ultimant aquest aspecte. Sembla que en el que sí que hi ha acord és que l'equip de comissariat estarà format per gent de cada un dels territoris als quals se'ls sumaran diferents persones com a assessors externs que hi diran la seva per tal de lligar aquests trets comuns entre les tres ciutats i fer que l'exposició sigui tan cohesionada com si la ciutat seleccionada fos una de sola.
Entre aquests possibles assessors es perfilen noms com el de l'escriptor Guillem Frontera o el catedràtic Damià Pons, encara que la incorporació d'aquestes persones al projecte no ha estat confirmada per cap de les fonts consultades. El que sí sembla guanyar força és la hipòtesi que la totalitat del muntatge, o com a mínim pel que fa a la part illenca de la mostra, pugui anar a parar a una empresa mallorquina dedicada als serveis culturals.Per altra banda, també es té clar que l'aposta per la capacitat itinerant de la mostra és molt important, i permet que tota l'exposició, o com a mínim una part, pugui anar a altres espais de tot el territori de parla catalana, tal com ja va passar amb l'exposició sobre Pessoa i Lisboa, de la qual una part va anar al Centre Octubre, del País Valencià.