algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Tomeu Penya compta amb l'art de Paco de Lucía per al seu darrer disc

«Paraules que s'endú es vent» és el nou treball del de Vilafranca

El darrer treball discogràfic de Tomeu Penya coincideix amb el 25è aniversari del seu segell discogràfic, Blau. Amb el títol Paraules que s'endú es vent, Penya presenta, amb més força que mai i superat el càncer de gargamella, dotze cançons amb «un component molt especial» assenyalà l'artista durant la presentació. «Aquests és el disc que més he escoltat, diria que és el millor dels que he fet, és el darrer i el que més estim» afegí.

El single, amb el mateix títol que el disc, té una destacable particularitat, «té un fragment de guitarra meravellós, de l'inconfusible Paco de Lucía» assenyalà Penya. «Encara no li he pagat la seva col·laboració, li dec sis melons i mitja dotzena de sobrassades» bromejà. L'estil musical del disc és «un estil propi, molt identificatiu meu. Totes les cançons les he fetes amb el cor i els sentiments a flor de pell» assegurà el de Vilafranca. De la cançó Enamorant-nos, Penya comentà que «val la pena parar atenció als cors» mentre que De sa maneta «té un toc funky» i Amén és una cançó espiritual negra que el cantant sentí de petit i que l'ha transformat imprimint-hi el seu estil tendent al country i mesclant uns característics aires mediterranis.

Pel que fa a la malaltia que ha patit el cantant, en parlà sense embuts i destacà que «ara don més importància a les coses petites com l'aigua, el vent, el sol, els amics o el poble» i això queda reflectit a les cançons d'aquest nou treball. «En aquesta ocasió he volgut treure tot allò que sentia i no quedar-me res per mi, això m'ho ha ensenyat la malaltia» afegí.

Pel que fa a la presentació i la gira d'aquest nou disc, Miquel Àngel Sancho, de Blau, avançà que «la nostra idea és presentar Paraules que s'endú es vent a Mallorca i després a Catalunya» Pel que fa a les preferències, «l'escenari podria ser el Teatre Principal de Palma o les festes de Sant Sebastià del proper mes de gener» afegí. Les noves cançons de Penya es podran escoltar en directe al llarg de la seva gira, una vegada presentat el disc, amb les actuacions de la Balear Sophonic, on s'inclouran temes com Sa porta d'enfront, De sa maneta i Bonany, pel moment. També pujaran amb el nou disc a l'escenari el cantant i els Géminis però com assenyalà «amb la meva orquestra no ens cal assajar, ens coneixem molt bé». «Els concerts es duran a terme quan el disc dugui uns mesos al mercat perquè la gent conegui el que escoltarà» afegí.

L'acte de presentació, que es dugué a terme ahir a Es Molí des Compte, va comptar amb companys i amics de Tomeu Penya com el batle de Vilafranca, el pintor Joan Garcia Orell, i el mànager de l'artista, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.