algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Balears i Principat preparen un conveni de cultura i audiovisuals

La reunió de treball coincidí amb la inauguració del Saló del Llibre

El Govern balear i la Generalitat de Catalunya pactaren ahir la pròxima formalització d'un conveni marc que afectarà les àrees de cultura i audiovisuals. La consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés; el director general, Pere Joan Martorell, i la directora de Comunicació, Gina Garcias, es varen reunir amb Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat. Entre les línies d'actuació conjuntes dels dos governs destacaren les intencions de fomentar la lectura, augmentar la presència d'artistes de les Balears a Catalunya i reforçar els espais d'intercanvi. El conseller Tresserras va expressar la seva voluntat d'actualitzar l'acord de reciprocitat entre els canals autonòmics IB3 i TV3.

La cita va tenir lloc el dia de la inauguració del Saló del Llibre de Barcelona, a la qual acudiren Martorell i Tresserras. El certamen disposa d'un estand de l'Espai Mallorca, que en aquesta edició té la col·laboració de la Conselleria de Cultura del Govern.

És la primera vegada que el finançament de l'estand és una iniciativa directa de la Conselleria. En anys anteriors, fou el Consell, el Gremi d'Editors i l'Institut d'Estudis Baleàrics els que finançaren l'espai expostiu, en el qual es troben la majoria de novetats editorials d'autors de les Illes.

«Enguany ha estat tot una mica precipitat, des que se'ns va demanar que vinguéssim, però l'any que ve hi potenciarem la nostra presència a base de presentacions, taules rodones i activitats paral·leles», explicà Martorell. El director de Cultura afegí que «no només volem tenir un expositor per donar a conèixer el nostre fet literari, volem convertir-lo en un lloc de debat».

En la inauguració de la fira, el conseller Tresserras apuntà que «el llibre continua sent el format més noble i sembla destinat a ser el receptacle privilegiat a una selecció determinada per la qualitat».

La tercera edició del Saló del Llibre de Barcelona donarà a conèixer demà el guanyador del Premi Llibreter. Entre els finalistes es troben dues participacions procedents de Mallorca: la novel·lista Neus Canyelles amb L'alè del búfal a l'hivern, que edita Proa i Editorial Moll amb Margheritta Dolcevitta de Stefano Benni.

En finalitzar la inauguració del Saló del Llibre, representants del Govern mantingueren una reunió tècnica sobre la futura presidència de Balears a l'Euroregió. La màxima responsabilitat entre les comunitats involucrades és rotatòria i serà ocupada pel president Francesc Antich a partir del 3 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.