algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Bombers, un calendari d'incendi

El Cos de Palma torna a mostrar la seva solidaritat en dotze mesos

El tradicional calendari que treuen alguns membres del Cos de Bombers de l'Ajuntament de Palma, ja està acabat. Un treball fotogràfic molt esperat que manté la seva línia solidària. El tema d'enguany es basa en dotze escultures i pintures prou conegudes. Les fotografies són acurades i realitzades per dos professionals de la càmera, Pepo Granero i Toni Santandreu, que una vegada més i sense ajuda del programa de Photoshop destaquen els envejables cossos d'aquests professionals, fruit de la feina i de les seves aficions a l'esport.

Però posant una nota d'humor a una professió seriosa i de reconeixement social, es pot dir que enguany el calendari presenta més mànega que mai. Alguns la porten enrodillada, d'altres estirada i d'altres, fins i tot, a damunt l'espatla. I és que la mànega i el bomber són inseparables. Aquests homes amb cossos de superherois apaguen focs com ningú i el pròxim dia 5 necessitaran ajuda, ja que a la nit realitzaran un peculiar Full Monty que anirà acompanyat d'un petit exèrcit de models que mostraran una interessant col·lecció de roba interior de les botigues de Sueños Garau.

Si en les publicacions anteriors alguns veien motiu per queixar-se'n, la d'enguany, amb fotos més grosses, no estarà exempta de polèmica. Quant a les escultures, un dels dotze mesos del calendari reflecteix la majestuosa obra de Dalí El Crist de sant Joan de la Creu, mentre que un altre mes fa referència a l'escultura d'El discòbol. També hi seran La creació i El vitruvi, un esbós de Leonardo da Vinci en el qual s'aprecien les quadratures de l'ésser humà. Entre les anècdotes hi ha el mal tràngol que passà el protagonista d'El pensador, ja que es depilà el pit poques hores abans de la sessió fotogràfica i aquesta s'hagué de posposar perquè li havien sortit un munt de grans. Guillem Perelló, que protagonitza «el Crist de Dalí» gairebé es lesionà les ninetes. I també us diré, a títol personal, que el més veterà, Guillem Mulet, té el millor cos als seus 50 anys.

Aquests bombers, gairebé professionals davant l'objectiu, han estat tan sols quatre vespres per realitzar el treball. El calendari té una edició limitada de 4.000 exemplars. La recaptació obtinguda amb la seva venda anirà destinada a la Fundació Campaner i a l'Agrupació Cultural i Esportiva del Cos de Bombers de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.