algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

La Conselleria de Cultura crearà una xarxa de residències per a artistes

S'hi vol implicar institucions i entitats privades o semipúbliques com ara la Fundació Miró

La Conselleria de Cultura del Govern balear vol crear una xarxa de residències per a artistes a les Illes. Hi podrien treballar tota mena d'artistes, independentment de quina sigui la disciplina que conreïn, i s'hi accediria, tal com ja funciona a tot Europa, a través d'una beca. El director general de Cultura, Pere Joan Martorell, va explicar que «aquestes residències serviran per acollir gent que véngui de fora de les Balears i també per afavorir l'intercanvi entre els diferents territoris de la comunitat». En aquest sentit, i en virtut de les polítiques de reciprocitat que es treballaran amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, els artistes de les Illes podran fer servir residències o espais similars que ja hi ha a Catalunya. Martorell va indicar que «aquest és un projecte en la consecució del qual volem implicar de manera molt clara les iniciatives privades que ja estan treballant en el món artístic». Així, la primera entitat amb la qual s'han iniciat contactes és amb la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. «La nostra intenció és sumar esforços amb tots aquells que puguin acollir alguna mena d'artista».

Quan la Conselleria de Cultura es refereix a artista hi entren tots els creadors, des dels plàstics fins als audiovisuals, passant per escriptors, autors dramàtics i companyies teatrals. En el cas dels desplaçaments als altres territoris dels nostres creadors, seria la Conselleria qui hi contribuiria mitjançant beques, i a la inversa seria l'Administració de cadascun dels territoris amb els quals s'establissin convenis. Les residències d'artistes no són un concepte nou, sinó que està llargament desenvolupat en altres països europeus i també en menor mesura a l'Estat espanyol. D'aquesta manera, són molt freqüents les entitats que s'hi dediquen en aspectes musicals als països del centre d'Europa com la República Txeca, Àustria i Hongria, mentre que les residències per a escriptors són molt abundoses a les ciutats mitjanes i petites de França i Suècia.

En el camp de les arts audiovisuals, aquestes residències es troben principalment als Països Baixos, Anglaterra i als països nòrdics. En el cas espanyol, s'ha de destacar la casa de la traducció de Tarassona, a l'Aragó, que forma part d'una xarxa d'àmbit europeu, i diferents iniciatives que també hi ha al País Basc i a Galícia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.