algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Juan José Millás guanya el premi Planeta per la novel·la «El Mundo»

El showman veneçolà Boris Izaguirre quedà finalista amb l'obra «Villa diamante»

MARGALIDA BONNÍN.Barcelona.
Juan José Millás obtingué ahir vespre el premi Planeta amb la novel·la El Mundo, mentre que Boris Izaguirre resultà finalista amb Villa diamante.La narració de Millàs (València, 1946) repassa en primera persona les memòries d'infantesa i adolescència de l'escriptor. La novel·la, guardonada amb 601.000 euros, narra el somni d'un nin de províncies que lluita per escapar del carrer on ha nascut, però, quan en fuig aquest se li apareix per tot allà on va. Aquesta és, segons explicà l'autor, «una metàfora del món» en què vivim. Millás es presentà sota el pseudònim de Tirèsies, un personatge clàssic que igual que un escriptor obra com «un vident cec».

Per la seva banda, el showman Boris Izaguirre (Caracas, 1965) quedà finalista amb Villa diamante. Aquest llibre ha estat escrit «pensant en llatinoamèrica» i repassa la història personal de dues germanes a la Caracas de la segona meitat del segle XX. Així mateix, Izaguirre reconegué que la novel·la l'ha creada pensant més en el cinema que no en la literatura. Justament per això, dedicà el premi al seu amic Terenci Moix, el qual li ensenyà «a estimar el cine i aquesta ciutat» explicà referint-se a Barcelona.

Juan José Millás és conegut sobretot per la seva feina periodística, que se centra bàsicament en les seves col·laboracions al diari El País. Tot i això, és un autor de literatura prolífic, que alterna novel·la i conte. Les seves obres es caracteritzen per un estil transparent allunyat del barroquisme.L'escriptor valencià afincat a Madrid no és nou en això dels premis. Entre d'altres, l'any 1990 guanyà el premi Nadal amb la novel·la curta La soledad era esto, i el premi Primavera el 2002 amb Dos mujeres en Praga. Pel que fa a l'escriptor, guionista i showman Boris Izaguirre començà als 16 anys amb una columna en un diari de la seva ciutat. Amb uns inicis com a guionista de telenovel·les i programes de televisió, esdevingué famós a l'Estat pel seu pas per televisió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.