nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els castellers homenatjaran Toni Roig en la seva diada de dissabte

És la primera vegada que la trobada és coorganitzada per Cort

Els castellers de Mallorca celebraran dissabte que ve al centre de Palma la seva IX diada. Serà una festa alegre i sentida alhora, ja que el músic Antoni Roig, que va morir de manera inesperada el passat 30 de setembre, serà proclamat casteller honorari. En aquesta trobada hi participaran les colles de Castellers de Mallorca i Al·lots de Llevant, així com la dels Castellers de Badalona que han estat convidats per a l'casió. No serà només una exhibició de castells. L'aplec vol ser també un dia de festa en el qual hi participi tota la família, que reunirà activitats culturals de tota mena, entre les que prevaldran l'esport, la música i la festa.

«La nostra diada és un fet consolidat, que a poc a poc va dinamitzant el jovent i la cultura de la ciutat i que esperam que cada pic es faci més gran», assegurà el president de la colla de Castellers de Mallorca, Jordi Segura, durant la presentació de l'acte que va tenir lloc ahir a can Oms. És per això, i segons explicà la regidora de Cultura, Nanda Ramon, que Cort ha volgut aquest any, per primera vegada, formar part activa en l'organització de la festa.

El programa començarà de bon matí farcit de tallers i animacions infantils a la plaça Major. A les 12.30 la festa s'obrirà a tothom amb el grup de ball pagès eivissenc Grup Folklòric de sant Josep sa Talaia que tancarà el matí amb el seu espectacle. Al capvespre, el cercavila amb capgrossos i gegants passejarà per la ciutat convidant tots els vianants a continuar amb la celebració. La plaça d'Espanya, el carrer de sant Miquel i la plaça Major acolliran també el passacarrer de pilars caminats que entrarà a Cort .

Passades les sis del capvespre tindrà lloc l'actuació castellera. És de bon tros el moment més esperat i lluidor de la festa, tant per al públic en general com per als al·lots i al·lotes que s'entrenen cada setmana per fer els seus castells. A més, i com manifestà Josep Cànoves, cap de colla de Castellers de Mallorca, «la diada és una data especial perquè és allà on intentam fer els millors castells i arribar fins als set pisos». «Per a nosaltres és un reconeixement molt important complir ja nou diades, si tenim en compte que fa onze anys que feim castells». Tant és així que més de 500 castellers i balladors s'aplegaran per novè any consecutiu a Palma per participar-hi en la que es considerada com la seva festa grossa. El vespre, a les Voltes, tothom està convidat a encendre un fogueró i sopar al caliu de les seves brases. El grup de ball de bot Xaloc serà l'encarregat d'amenitzar el sopar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.