algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

El científic nord-americà Craig Venter està a punt de crear una nova forma de vida artificial

El nord-americà Craig Venter, promotor de la genoma humà, ha creat un cromosoma sintètic que podria portar a la creació de la primera nova forma de vida artificial a la terra, avançava ahir el diari britànic The Guardian.

En declaracions fetes al diari esmentat, el polèmic científic explica com a partir de substàncies químiques fabricades a laboratoris s'ha arribat a l'elaboració d'un cromosoma totalment sintètic.

Un equip de 20 científics d'elit, escollits pel mateix Venter i liderats pel científic nord-americà Hamilton Smith, ha aconseguit crear un cromosoma sintètic, una cosa que no s'havia aconseguit fins a la data.

Emprant tècniques de laboratori, aquests experts han ajuntat de manera laboriosa un cromosoma de 381 gens de llarg i que conté 580.000 parelles bases del codi genètic.

La seqüència de l'ADN es basa en el bacteri Mycoplasma, que l'equip ha reduït als elements bàsics necessaris per a la vida, i han eliminat una cinquena part de la seva composició genètica.

Posteriorment, els experts han trasplantat l'esmentat cromosoma a una cèl·lula bacteriana viva i al final del procés s'espera que el cromosoma es faci amb el control de la cèl·lula per convertir-se en una nova forma de vida.

Aquest equip d'investigadors ja ha aconseguit trasplantar amb èxit la genoma d'un tipus de bacteri a la cèl·lula d'una altra, transformant-la. Venter va indicar que està «convençut al cent per cent» que la mateixa tècnica funcionaria per al cromosoma creat de manera artificial.

Es preveu que Venter farà públic el seu descobriment en les properes setmanes, encara que el científic podria optar per anunciar-ho durant la reunió anual que es farà demà dilluns al Venter Institute.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.