nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'edició de la 'Minyonia' de Riber obre un any d'homenatges literaris

Al 2008 se celebrarà el 50è aniversari de les morts de Riber i Salvà

L'any 2008 farà cinquanta anys que dos dels grans escriptors de la literatura catalana del segle XX van morir: Llorenç Riber i Maria Antònia Salvà. El Consell de Mallorca vol retre homenatge a aquestes dues figures amb l'objectiu, segons la consellera insular de Cultura, Joana Lluïssa Mascaró, «de situar la literatura catalana, i sobretot els escriptors mallorquins, en un lloc central de les accions del Departament de Cultura».Aquest homenatge s'inicià ahir amb la presentació a Campanet de la nova edició del clàssic de Riber La minyonia d'un infant orat, a càrrec d'Edicions La Magrana. El llibre, que sorgeix de la voluntat de «facilitar que els lectors en català tinguin accés a les memòries d'infantesa de l'escriptor campeneter», ha estat prologat pel professor de la Universitat de les Illes Balears Damià Pons. El pròleg, segons afirmà l'editora Isabel Obiols, «situa perfectament, i amb informacions documentades, el context de l'obra i del mateix Riber».

Per a Obiols, la recuperació d'aquest clàssic de la literatura catalana «és com haver assolit una fita importantíssima, entre d'altres coses perquè feia molts anys que no es podia trobar aquest llibre a Catalunya». L'editora afegí que «la recomanació de la seva lectura es feia ben bé com si fos un secret a compartir entre lectors que queden fascinats amb la riquesa del llenguatge de Riber».

A més de la reedició d'aquest clàssic de la literatura catalana, tant el Consell Insular de Mallorca com l'Ajuntament de Campanet, oferiran diverses activitats per recordar la figura de l'escriptor. Exposicions, jornades d'estudis, recitals de poemes o itineraris guiats són algunes de les propostes que es desenvoluparan. També durant el 2008 es recordarà la figura de Maria Antònia Salvà mitjançant activitats similars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.