cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
21°

Ramos: «'Ay Carmela' és un relat més poètic que polític amb humor»

L'obra es representarà els dies 5, 6 i 7 d'octubre a l'Auditòrium

L'actor Santiago Ramos (Salamanca, 1949) presenta a l'Auditòrium de Palma els dies 5, 6 i 7 d'octubre Ay Carmela. L'obra de José Sanchís Sinisterra porta un any i mig de gira sota la direcció de Miguel Narros. Verònica Forqué i Ramos són Carmela i Paulino, una parella de còmics que durant la Guerra Civil espanyola es veu embolicada en una tragicomèdia pròpia del teatre satíric espanyol. Premi Goya al millor actor protagonista el 1997 per Como un relámpago, Ramos ha alternat els seus treballs d'escena amb els del plató televisiu a Aquí no hay quién viva.

"Quins resultats ha donat l'obra?
"Portam un any i mig de funcions. És una obra que agrada molt al públic. Ay Carmela és tot un clàssic.

"Quines diferències hi ha amb l'adaptació fílmica que va realitzar Carlos Saura, guanyadora d'un Goya a la millor pel·lícula el 1990?
"La diferència entre la pel·lícula i l'obra de teatre és que aquesta darrera és més completa, està escrita amb una finor extrema. M'estic divertint molt amb Ay Carmela.

"De què tracta la història de Carmela i Paulino?
"Són dos còmics que durant la Guerra Civil són detinguts al centre de l'Ebre. La història se situa el 1939 quan les tropes nacionals varen participar al Front de l'Ebre. És la vida de dos artistes de la cobla espanyola, un ball entre la vida de dos còmics i el seu caràcter de víctimes.

"Com reacciona Paulino?
"Paulino vol passar desapercebut, la seva condició de víctima és clara. És un personatge més covard que Carmela. Paulino reacciona com algú que vol sortir d'allà com sigui però viu. Carmela té un punt més rebel, representa l'Espanya decidida i forta.

"Té l'obra un missatge polític?
"És un relat més poètic que polític amb un vernís d'humor i tendresa, un vol poètic i humorístic. D'altra banda, hi ha una dosi de patetisme forta i tremenda davant d'una situació professional alarmant, la d'uns còmics que es veuen forçats a treballar per al bandol nacional per no ser afusellats. La comèdia que interpreten davant dels militars xoca de ple amb la ideologia d'aquests. És una obra còmica amb intenció d'explicar situacions melodramàtiques.

"Els papers que ha interpretat en els darrers temps són còmics; se sent millor en aquest paper?
"El meu personatge a la sèrie televisiva Aquí no hay quién viva, Andrés Guerra, és un home que vivia en una fantasia econòmica que no era la seva. És un bandarra que tracta de viure com pot. Vaig ser feliç d'interpretar aquest paper, perquè està escrit amb molta gràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.