algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La realitat teatral del 2005 a les Balears, resumida en 476 planes

El Consell presentà un anuari que fixa la memòria d'aquest art

La presentació de l'Anuari teatral de les Illes Balears 2005 va tenir lloc ahir al matí a la sala Petita del Teatre Principal de Palma. El treball ha estat elaborat per la càtedra Joan Ramis i Ramis de Recerca, Formació i Documentació Teatral de la UIB - creada a finals del 2005 amb el suport del Consell, l'Istitut d'Estudis Baleàrics i la Fundació Sa Nostra, i amb la finalitat de fomentar programes de recerca i activitats formatives i de divulgació en l'àmbit de les arts escèniques. Francesc Perelló Felani ha estat l'encarregat de la direcció i coordinació de la recerca.

Editat conjuntament per la UIB i Publicacions de l'Abadia de Montserrat, reuneix en 476 pàgines gairebé tot el que s'ha fet a les Balears durant el 2005 en matèria teatral, de dansa, d'òpera i de sarsuela. El consell de Mallorca hi col·labora subvencionant part de l'edició. Maties Garcies, director insular de Cultura, qualificà ahir l'anuari com «un element clau per fixar la memòria del panorama teatral de les Illes durant un any i que permetrà analitzar la realitat teatral del moment». El conseller creu que la importància de l'anuari rau en el fet de «tenir elements de reflexió per orientar i millorar la política teatral que s'ha dut a terme a les Illes».

A la presentació hi assistiren també representants de les organitzacions i institucions que han fet possible aquesta publicació com Andreu Ramis, de Sa Nostra, que destacà la importància de «la recerca i l'anàlisi per a la posterior actuació i la reflexió, passes prèvies a la reorientació i l'eficient planificació»,Patricia Trapero, secretària de la càtedra i Antoni Planas, de l'Institut d'Estudis Baleàrics, que parlà d'una obra «de gran qualitat fruit d'un treball extens». Per la seva banda, el director i coordinador de l'Anuari, Francesc Perelló, destacà que «l'obra apareix amb l'objectiu de convertir-se en una font d'informació bàsica quant a teatre òpera, dansa i sarsuela a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.