algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Els editors illencs hauran de compartir un estand de 5m2 a la Fira de Frankfurt

Algunes de les 19 empreses convidades estudien no acudir-hi ja que no hi podran dur ni llibres

66730
L'espai, segons Sebastià Serra, ja estava adjudicat d'abans.

L'espai expositiu de la Fira del Llibre de Frankfurt destinat als editors de les Illes Balears es redueix a cinc metres quadrats. A hores d'ara, les denou empreses convidades hauran de compartir un estand amb quatre estanteries i dues taules, i en el qual els editors no tindran cap lloc per exposar els seus llibres, el vertader objectiu de la Fira.Els editors consultats ahir per Diari de Balears es mostraren molt crítics amb aquesta assignació de l'espai i fins i tot alguns es plantegen desestimar la invitació de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i no assistir a la Fira. Aquest és el cas de Miquel Àngel Campaner, de l'editorial Ensiola, qui assegurà que «només hi serem presents si s'arregla aquesta situació», mentre que afegí que «sembla que el Llull es rigui de l'IEB».

Per la seva banda, Gracià Sánchez, d'El Gall, manifestà que «és una vergonya que essent una fira professional d'editors no hi tinguem un espai, sobretot l'any en què la cultura catalana hi és la convicada d'honor», etzibà.

Així mateix, quatre editorals illenques disposaran d'un espai superior: un metre lineal per hom. La raó és que El Gall, Moll, Triangle i Documenta fan part de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i, per tant, es col·locaran en el seu estand. La resta d'editorals hauran de compartir els cinc metres quadrats assignats per l'Institut Ramon Llull a l'IEB.

Miquel Font també criticà aquesta decisió i assenyalà que «sembla que sols hi anirem a fer-nos la foto». Aquesta editoral fa més de deu anys que és present a la Fira del Llibre de Frankfurt, i aquest serà l'any en què hi tindran menys espai. «La nostra delegació hi va a fer el ridícul», sentencià. És d'una opinió semblant Maria Muntaner, de l'editoral Lleonard Muntaner, qui lamentà que enguany «els editors d'aquí no podrem mostrar la nostra feina» i assegurà que «es mereixen que el gremi els planti».

Francesc Moll no diferí gaire de l'opinió dels seus companys. «No sabem com ha anat el procés d'assignació, el que ens trobam ara és que no hi ha espai per a nosaltres», i afegí que «enguany cal ser presents a la Fira, però estam molt dolguts». Així mateix, Moll avançà que el proper dia 26 es reuniran amb el president de l'IEB, Sebastià Serra, per parlar d'aquesta situació.

Per la seva banda, Serra, que es troba de viatge a Nova York, assegurà que és conscient del problema. «Som el primer que ho lamenta», va comentar. Malgrat això, indicà que aquesta situació «ens ha vingut donada per l'IRL, ja que el tema dels espais estaven tancats en el conveni de col·laboració». «De tota manera, una vegada en ser en el terreny mirarem que cada editoral pugui muntar les seves propostes», sentencià. L'Institut d'Estudis Baleàrics aporta 500 mil euros per al Projecte Frankfurt 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.