algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

Joan Costa exposa el seu «Blanc d'alga», fet de pintura i escultura

L'artista inaugura demà una mostra a la galeria Trama de Barcelona

Joan Costa (Palma, 1961) exposarà, a partir de demà fins al 13 d'octubre, la mostra «Blanc d'alga», que consta de 15 peces escultòriques, unes 20 pintures i algunes joies, a la galeria Trama de Barcelona. Unes peces ondulades, en moviment vertical, integren aquesta mostra. Amb les seves escultures fetes de pasta de paper i ferro fos, l'artista vol mostrar «l'essència i l'esperit» del blanc de les algues, en un intent per transmetre la sensibilitat per una posidònia (com a metàfora de la natura en general) de cada vegada més malmesa per culpa de l'acció de les persones. La seva és una reflexió artística i alhora mediambiental. Les línies orgàniques que s'alcen, lleugeres i estilitzades, estan lluny de l'obra dels inicis, que estava dominada pels cossos megalítics, i per això pesats, fets en pedra i de línies rectes.

Amb aquesta exposició, a més, dóna mostra de la seva incursió en la pintura. Des de fa quatre anys, Costa s'ha endinsat en el món cromàtic, que, segons apuntà, «té un component molt seductor». Els seus acrílics fets damunt paper i fusta exploren el ventall de tonalitats dels blancs i els beixos. Uns colors que l'artista conegué de prop en la seva estada a Carrara, la capital del marbre italiana, on es llicencià.

I és que Joan Costa no s'instal·la còmodament en cap disciplina artística. Les tasta totes i defuig d'autodefinir-se. Per això, no s'inscriu dins cap corrent i es titlla a ell mateix com «una incògnita que camina». Abstracte, minimalista o a contra corrent són alguns dels adjectius que li han penjat. Ell els accepta tots i segueix el seu camí, «descobrint incògnites cada dia», explica. Perquè el seu art no troba respostes, sinó preguntes que surten de la reflexió.

Des dels anys 80, Joan Costa ha exposat a ciutats com Florència, Madrid, Palma o Nova York. Ha guanyat diversos premis i algunes de les seves peces ja formen part de l'entorn urbà. Una d'elles, les ombres del so, instal·lada al passeig des Born de Palma i dedicada al músic Eak Tai Ahn, primer director i fundador de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears.«El so també és ondulant», explica Costa, que a partir de demà durà el seu homenatge a les corbes a la ciutat des d'on Antoni Gaudí les donà a conèixer al món sencer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.