algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

Les editorials mallorquines proposen els millors títols per alleugerir l'estiu

El període vacacional aporta més temps a la gent per gaudir del plaer de la lectura

A la platja, davall l'ombra d'un pi o tranquil·lament en el menjador de casa aprofitant el temible aire condicionat. Qualsevol lloc és bo a l'estiu per agafar un bon llibre i viatjar a través de la literatura. Les possibilitats són múltiples, des de les més inèdites novetats fins a aquells clàssics imprescindibles i que sempre es deixen per manca de temps. Les editorials saben que l'estiu és un bon moment per promoure la lectura i és per això que, en les següents línies, hi proposen algunes de les alternatives més refrescants per navegar entre paraules aquest estiu, que enfila ara la seva recta final.

De Grècia a Eivissa  

Toni Xumet, d'El Gall Editors, proposa un passeig per la Grècia Antiga a través de les seves dones. El llibre Senyores i Senyoretes, de Beatrice Masini, ens acosta a la literatura i a l'època clàssica amb un estil molt directe i entenedor i aprofundint en la vida de les protagonistes de la comèdia o la tragèdia grega.

Encara dins El Gall Editor, Xumet deixa de recomanar un clàssic de la literatura de Mallorca com és la Poesia Completa de Joan Alcover i Maspont, una edició nascuda aquest mateix any 2007, a cura de Maria Antònia Perelló i que al llarg de més de 1.000 pàgines ens transporta a l'essència d'aquest nostrat poeta mallorquí.

Xumet també ens proposa Punt de Cadeneta, un deliciós apunt de detalls emotius i observacions poètiques que arriben des d'Eivissa de la mà de Jean Serra. Finalment, per a aquells que volen aprofitar l'estiu per endinsar-se dins el món de la gastronomia, El Gall Editors també recomana La cuina de Mallorca, a càrrec de Jaume Fàbrega, amb el qual podrem assaborir els plats més tradicionals.

Llibres amb premi  

L'editoral Moll proposa tres històries que més enllà del públic han rebut també el suport del jurat. Són tres premis, dues novel·les i un recull poètic que han estat guardonats amb el Premis Mallorca i els Ciutat de Palma i que han publicat des d'aquesta editorial mallorquina. La primera recomanació que ens fa Moll és El llibre dels Plaers Immensos, del jove Melcior Comes, guanyador del Ciutat de Palma 2007 i que està obtenint «una molt bona resposta del públic», comunica Lluís Pérez Carrasco, cap de promoció i relacions externes de l'editorial Moll. Una altra proposta en narrativa és, en aquest cas guanyador dels Premis Mallorca 2006, L'home manuscrit, del valencià Manuel Bauxaulí.

Finalment, Pérez Carrasco recomana una proposta «molt refrescant tant per la temàtica com pel títol» com és Crònica des de la Banyera, guanyadora dels Premis Mallorca de Poesia, obra del català Amadeu Vidal i que ens proposa una poesia senzilla i amena, però no per això mancada de qualitat.

Ampliar el saber  

Les terceres recomanacions són les de l'editor Lleonard Muntaner, que proposa una nova manera de conèixer la vida d'Antoni Maria Alcover a través de Testimonis Orals: mite i persona, un llibre de Llorenç Mas i Miquel Gijón.

Muntaner també ens ofereix la possibilitat d'enfonsar-nos de ple dins el món de la fotografia amb la visió filosòfica de Roland Barthes a la traducció en català de La càmera lúcida, notes sobre la fotografia.

Al llarg d'aquest 2007, Lleonard Muntaner ha traduït al català l'obra d'Ales Debaljak La neu de l'any passat, «un llibre d'assaig preciós sobre la guerra dels Balcans», explica l'editor.

Per als amants del cine, és indispensable la Petita Història del cinema, de Javier Matesanz que, amb poc més de 100 pàgines, repassa el setè art des de Lumière fins a Indiana Jones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.