algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Les «Serenates d'Estiu» tornaran a Bellver tots els dimarts d'agost

La gala final commemorarà els 50 anys de les Joventuts Musicals

El cicle «Serenates d'estiu» al Castell de Bellver agafarà el relleu, el proper dijous dia 2 d'agost, del XII Festival de Música que es clausurà ahir. Aquesta XXXVII edició serà especial perquè està plena d'aniversaris. El principal, els cinquanta anys de les Joventuts Musicals de Palma, que cada any organitzen l'event. Així, el 28 d'agost tancaran tot un any de celebracions, iniciades a l'estiu passat, amb una gala que comptarà amb la participació de la Coral Universitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB), l'Orquestra de les Joventuts, i diversos solistes convidats, com Boris Belkins al piano o la mezzosoprano Zandra McMaster.

Els concerts es faran cada dijous de mes al Pati d'armes del Castell a les 22.00. Joaquín Achúcarro, que celebra el 75 aniversari, obrirà el festival amb un recital dedicat a música d'autors o temàtica espanyola, amb peces d'Albéniz, Debussy i Falla, i que acabarà amb una segona part dedicada a Chopin, un autor molt lligat a l'illa de Mallorca. La nord-americana Academy of St. Martin in the Fields Chamber Ensemble actuarà el 7 d'agost. Es tracta de l'orquestra més enregistrada del món i també està d'aniversari (fou creada el 1967). A Bellver, interpretarà obres de Mozart i Schubert, entre d'altres.

A l'equador del festival, Maria del Mar Bonet farà un recital en el qual presentarà el seu nou disc, «Terra Secreta». Segons la cantautora, aquest és recital "molt íntim" en el qual aplega cançons de Guillem d'Efak, Joan Bibiloni o Ovidi Montllor, entre d'altres. El concert de Bonet anirà a favor de l'Associació de Pares i Nins amb Càncer de les Balears (ASPANOB).

El següent dijous serà el torn de dos solistes: John Novacek al piano i Leila Josefowicz al violí tocaran peces de Brams, Stravinsky, Prokofiev, Tüür i Schubert. La cloenda del festival també serà el final de l'any de celebració dels cinquanta anys de les Joventuts Musicals de Palma, fundades el 1957. La gala commemorativa comptarà amb la participació de molts artistes que hi actuaran desinteressadament.

En la presentació de les Serenates, que comptà amb la presència de la presidenta de Joventuts Musicals, Concepció Oliver, i Gonçal Company, director artístic del festival, la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Palma manifestà la voluntat que aquest festival sigui «el principi d'una fructífera col·laboració entre cultura i turisme». A l'acte, on també hi havia Nanda Ramon, regidora de cultura, es defensà que els dos àmbits vagin de la mà «perquè la cultura ha de ser un pilar de la ciutat, tant per als d'aquí com per als de fora», prosseguí Borràs.

Les entrades per a les Serenates estan a la venda des del 19 de juliol i costen 30 euros. També es poden comprar abonaments per a tot el cicle, que no inclouen, però, el concert benèfic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.