algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Gran expectativa a la Xina per poder tocar els fòssils del Juràssic

Una exposició sobre restes de dinosaures trobats a la Xina, visitada per prop de 140.000 persones a la setmana, està permetent per primera vegada al públic de Shanghai tocar amb les seves pròpies mans els fòssils de dos animals del Juràssic de més de 100 milions d'anys d'antiguitat.

La mostra gratuïta El regne perdut dels dinosaures presenta a Shanghai fòssils de 28 animals prehistòrics desenterrats a la zona arqueològica de Zigong, a la província central de Sichuan, vuit dels quals amb l'esquelet completament reconstruït, entre ossos verídics i artificials.

Els dos fòssils que es poden tocar, davant dels quals s'amunteguen cada dia grups de visitants, desitjosos de fotografiar-s'hi o d'experimentar el contacte físic amb la prehistòria, «són autèntics», confirmà Wang Xue, encarregada del departament d'Educació Pública del Museu de Ciència i Tecnologia de la ciutat.

«El nostre museu té un acord amb Zigong, de manera que s'ha decidit oferir aquests dos fòssils per permetre que el públic pugui tenir un major sentiment de proximitat amb els dinosaures», explicà Wang, que assegurà que desconeixia si el contacte diari amb milers de mans pot perjudicar les mostres.

Wang explicà que la decisió es va prendre a causa de la gran quantitat de fòssils similars descoberts a Zigong, que encara que no va saber precisar, estima en més d'un miler.

Els dos fòssils corresponen a la tíbia d'un sauròpode del Juràssic Mitjà (uns 160-175 milions d'anys), trobada a Zigong, i una altra tíbia d'un Mamenchisaurus hochuanensis del Juràssic Superior (150-155 milions d'anys), desenterrada en un jaciment diferent, a Jingyan. Aquests són els grans atractius de la mostra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.