cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

«L'avinguda de la fosca» d'Antoni Serra surt publicada en castellà

L'editorial Calambur Narrativa ha traduït la novel·la escrita el 1994

L'editorial Calambur Narrativa de Madrid acaba de treure al carrer la novel·la d'Antoni Serra (Sóller, 1936), «La avenida de las sombras», una història marcada per la realitat-ficció i emmarcada en l'entorn de Mallorca.

El llibre, publicat per primera vegada en català l'any 1994, es basa en la vida i la mort de l'espia anglès resident a Mallorca Thomas Harris, que va treballar per als Serveis Secrets Soviètics dins la xarxa Cambridge.

Serra s'endisa en el món de l'espionatge i l'intriga a través d'un noble mallorquí, qui «per casualitat» troba una maleta amb un seguit de pertinences d'aquest espia que s'establí a l'illa a finals dels anys 40, en concret al Camp de Mar. Aquesta troballa, que inclou una arma, serà l'inici d'una investigació per al personatge creat per Serra i a través del qual l'autor aconsegueix fer una radiografia de la societat mallorquina.

Aquesta mateixa obra també ha estat traduïda a l'alemany per l'editorial Valentine sota el títol «Nettoumsatzbeteiligung».
Antoni Serra ha conreat diversos camps literaris, entre novel·la, relat i assaig. Amb aquesta obra l'escriptor féu un transcurs històric en el qual hagué d'investigar en arxius de diversos indrets, entre ells Londres. «És molt difícil arribar a la veritat», assegura Serra, qui manté que el protagonista de la seva novel·la, Thomas Harris, sembla que era «qui pagava els espies soviètics, i ho feia a Felanitx».

Harris, a qui també li agradava pintar, era un personatge ben vist pel règim de Franco. La seva mort es produí per accident de cotxe a principis dels seixanta. És a partir d'aquestes premisses que l'escriptor creà tot un entorn fantàstic i que ara ha estat traduït a l'espanyol per Manel-Claudi Santos. Per a un futur proper, l'escriptor prepara ara el tercer tom del seu diatari titulat «Diari d'ombres, paisatges i figures» i que es preveu que es publiqui enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.